“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
22 мар
2013
 
 

» “ индустри€та организира първата от сери€ консултативни срещи за бъдещето на родното образование

—ъбитието ще се състои на 26 март в —офийски€ университет "—в.  лимент ќхридски".

12484 прочитани€

ѕървата от поредица консултативни срещи за бъдещето на българското образование, организирани от ќбединената работна група по образование на водещите браншови организации от технологични€ сектор: Ѕългарска асоциаци€ на софтуерните компании (Ѕј— ќћ), Ѕългарска асоциаци€ по информационни технологии (Ѕј»“), » “  лъстер, јсоциаци€ “елекомуникации (ј—“≈Ћ), Ѕългарска уеб асоциаци€ (Ѕ”ј) и ≈вропейски софтуерен институт – ÷ентър »зточна ≈вропа, ще се състои на 26 март. —ъбитието ще се проведе от 9:30 до 12:30 часа, в зала 1 на —офийски€ университет "—в.  лимент ќхридски".

Ќа срещата са поканени представители на водещите университети в страната, както и представители на ћинистерство на образованието, младежта и науката, включително и нови€т министър на образованието, младежта и науката в служебни€ кабинет, както и други институции, свързани с висшето образование.

÷елта на поредицата консултативни срещи е да бъде инициирана широка обществена дискуси€ за бъдещето на образованието като ключов фактор за просперитета на Ѕългари€. Ѕраншовите организации от технологични€ сектор ще представ€т изготвените от съвместната работна група по образование "—тратегическите изисквани€ на софтуерната индустри€ за реформа на образователната система" и концепци€та за учред€ване на Ќационален съвет за реформа на образователната система и икономика на знанието. Ќа срещите ще бъдат поканени всички заинтересовани по темата страни, включително държавна администраци€, образователни институции, синдикати, бизнес, неправителствен сектор и гражданско общество.
 
явор ƒжонев"ќсновната цел на срещата е провеждането на конструктивен диалог, сподел€не на виждани€, предложени€ и мнени€ за основните правила, устройство и функции на Ќационални€ съвет. “емата за реформа в образованието е важна не само за технологични€ бизнес. “€ е от ключово значение за ц€лото българско общество и е определ€ща за просперитета на държавата ни през следващите години и десетилети€. ≈фективната реформа на образованието и развитието на икономика на знанието са ключови фактори за национален просперитет и устойчиво развитие на Ѕългари€ през XXI век", за€ви явор ƒжонев, член на ”правителни€ съвет на Ѕј— ќћ и ръководител на ќбединената работна група.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас