Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
21 мар
2013
 
 

Организациите са заинтересовани данните им да се превърнат в част от техните дълготрайни активи

5598 прочитания

Когато една организация работи с клиенти, стокови позиции, доставчици, дистрибутори или има развита инфраструктура, в данните и се извършват постоянно промени. При такава динамика на промени почистването, валидирането на данните, както и тяхната миграция и интеграция, съхранението им, не е еднократно действие, а процес, свързан с жизнения цикъл на предприятието и неговото развитие.

Диана Джендова, мениджър ключови клиенти в Глобал Консултинг

Това каза Диана Джендова, мениджър ключови клиенти в Глобал Консултинг, по време на третото издание на технологичен ден на Informatica. Основната тема на събитието беше свързана с приложението на продукта на Informatica - Data Quality (DQ). Организатор бе фирма Глобал Консултинг, официален дистрибутор на Informatica за територията на България. “Всяко предприятие е заинтересовано от внедряването на такъв механизъм, какъвто представлява платформата на Informatica -  да позволява автоматизиране на процесите по валидация и придвижване на данните от едни към други места в предприятието, тяхната оценка и анализ, почистване и съхранение – продължи Джендова. - Или с други думи, организациите са заинтересовани данните им да се превърнат в част от дълготрайния актив на предприятието – да бъдат лесно достъпни извън контекста на приложенията, базите и операционните системи, в които се обработват.

Така може да се извършва бърз анализ на тези данни, бързо трансфериране към нови системи, на базата на който да се вземат правилните управленски решения и да се осъществяват по-ефективно избраните стратегии. Предизвикателствата пред големите компании са свързани с качеството на данни.”Въведение какво е Informatica Data Quality и примери за успешно прилагане на решението при клиенти направи по време на събитието Алексадър Гьонов, заместник-ръководител отдел “Софтуер” в Глобал Консултинг. Той представи три примера с организации, които успешно са внедрили Informatica Data Quality в публичния, телекомуникационния и финансовия сектор.

Ирина Сушко, ръководител на техническия екип по Informatica в Глобал Консултинг, направи примерни демонстрации с продукта Data Quality. Бяха онагледени процесният подход на Informatica при осигуряване качеството на данните, който включва: профилиране, дефиниране на правила и метрики, проектиране и прилагане на правилата, управление на изключенията, наблюдение на постигнатите цели с Data Quality. Тиери Одо, старши търговски консултант, EMEA регионални пазари в Informatica, направи връзката между качество на данните и управление на мастър данните, както и създаването на т. нар. „златно копие“, което представя окончателната достоверна информация за даден клиент, продукт или услуга.

За близо 4 години Глобал Консултинг има няколко много големи внедрявания на решенията на Informatica в България. “С Informatica ние искаме да предоставим възможност на нашите клиенти да подобрят оперативната си ефективност, да съкратят разходите и да постигнат сериозно конкурентно преимущество”, каза в заключение Диана Джендова.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас