Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
18 мар
2013
 
 

ST-Ericsson пак се разделя на две компании

Ericsson и STMicroelectronics са решили да сложат край на своето съвместно дружество ST-Ericsson.

3323 прочитания

Ericsson и STMicroelectronics са решили да сложат край на своето съвместно дружество ST-Ericsson, произвеждащо чипове за безжични мрежи.

Като част от процеса Ericsson и ST Microelectronics са се съгласили да вземат част от активите на общата компания. Ericsson „си прибира" проектирането, разработката и продажбата на LTE многорежимни тънки модеми (включително 2G, 3G и 4G мултирежимни), докато STMicroelectronics ще вземе съществуващите продукти ST-Ericsson, плюс известна част от асемблиращите производствени линии и тестово оборудване.

Официалното прехвърляне на активите се очаква през третото тримесечие, ако получи одобрението от регулаторните органи.

След като приключи разделянето на активите, Ericsson планира да вземе около 1800 служителите и доставчици на ST-Ericsson, повечето от които се намират в Швеция, Германия, Италия и Китай. STMicroelectronics вероятно ще приеме около 950 служители от общото дружество, предимно от Франция и Италия. Останалите над 1600 работни места ще бъдат съкратени.

Съобщението дойде само няколко дена след като Bloomberg обяви, че компаниите майки на дружеството не са успели да намерят купувач за него, въпреки тримесечното търсене на потенциален инвеститор.

ST-Ericsson трудно успяваше да се конкурира с другите производители на полупроводникови изделия от Азия и САЩ, влияние оказаха и намалените поръчки от Nokia, нейният най-голмя потребител.

Шефът на Ericsson Ханс Вестберг поддържа мнението, че бизнесът с тънки модеми е стратегическа ценност за компанията. Той вярва, че продуктите ще успеят да отговорят на изискванията на производителите, участващи на бързоразвиващите пазари на смартфони и таблети.

CW/Б 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас