Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
15 фев
2013
 
 

Системата за изкуствен интелект Watson влиза в борбата с раковите заболявания

Според Американската асоциация за изследване на рака в рамките на 2013 година ще бъдат диагностицирани 1,6 милиона нови случая на ракови заболявания. Проучванията показват, че един от пет пациента бива непълно или грешно диагностициран в следствие на усложнения в здравеопазването.

4383 прочитания

IBM заедно с WellPoint и Memorial Sloan-Kettering център за изследване на раковите заболявания обявиха първите решения в сферата на когнитивните изчисления, базирани на  системата за изкуствен интелект Watson. Решенията на IBM ще помогнат на медицински специалисти да анализират и използват големи обеми от данни в съчетание с клиничните познания с цел взимане на решения за лечението на пациенти. Новите продукти включват Interactive Care Insights for Oncology, WellPoint Interactive Care Guide и Interactive Care Review, които са свързани с интелигентната система Watson и са предназначени за подпомагане работата на лекари, изследователи и  медицински центрове. 

Продуктът Interactive Care Insights for Oncology е свързан с облачна система за консултиране на базата на Watson, която ще помогне на онколозите и изследователите да открият най-подходящото лечение за пациенти с раково заболяване. Системата е свързана с WellPoint Interactive Care Guide и Interactive Care Review – когнитивни системи, които ускоряват процеса за вземане на решение от страна на лекарите. По време на едногодишното сътрудничество между IBM,  здравния център WellPoint и Центърът за  изследване на раковите заболявания Memorial Sloan-Ketterin интелигентната система Watson беше конфигурирана за работа в областта на онкологията и управление на информация относно грижата за пациентите.  

Медицински и технологични експерти инвестират хиляди часове в „обучението” на интелигентната система, за да може тя да възприема, анализира и тълкува значението на въведената комплексна, клинична информация с цел подобряване на качеството и ефективността на здравните услуги. Според Американската асоциация за изследване на рака в рамките на 2013 година ще бъдат диагностицирани 1,6 милиона нови случая на ракови заболявания. Проучванията показват, че един от пет пациента бива непълно или грешно диагностициран в следствие на усложнения в здравеопазването. Тези статистики, заедно с непрекъсното нарастващия обем на медицински данни и информация, изправят здравната  индустрия пред предизвикателство.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас