Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Системи и решения
14 фев
2013
 
 

Технолаборатория на Atos прави миникопие на Зимната Олимпиада в Сочи през 2014 г.

Платформата myInfo+ ще предоставя мобилна услуга на печатни и електронни медии за проверка на графика, актуално класиране, метеорологична прогноза и др.

2936 прочитания

Година преди старта на XII зимна Олимпиада в Сочи Atos откри технологична лаборатория, миниатюрна версия на 26-те зимни олимпийски и параолимпийски спортни съоръжения за ИТ тестове. Компанията е световен ИТ партньор на Олимпийските игри. С откриването на технологичната лаборатория започват 100 000 часа тестове на ИТ системите, необходими за провеждането на спортните събития, обясняват от системния интегратор. Това включва 70 теста на спортни събития, както и две технически репетиции, по време на които ще бъдат изпробвани 500 различни сценария. Тези тестове трябва да потвърдят, че технологиите и процедурите, разработвани от Atos, ще са адекватни на всяка ситуация, възникнала по време на Олимпиадата, добавят от фирмата.

По време на игрите в Сочи платформата myInfo+ ще бъде достъпна и за всички мобилни устройства. Платформата предоставя услуга, използвана от печатни и електронни медии за проверка на графика на състезанията, класирането по медали, метеорологична прогноза и актуални новини. Медиите, които отразяват игрите, ще имат достъп до коментаторската информационна система и от Сочи, и дистанционно от целия свят, добавят от Atos.

„Ще направим всичко по силите си да превърнем игрите в Сочи в най-дигиталните олимпийски игри на всички времена и сме изключително доволни да работим с Atos", каза Дмитрий Чернишенко, председател на организационния комитет за Сочи' 2014.

От 2012 г. екип на Atos работи в Сочи. В момента той се състои от около 70 бизнес технолози и вече е създаден портал за обработване на кандидатурите на 25 000 доброволци, които ще се включат в организацията на игрите.

До старта на игрите Atos ще тества технологичната инфраструктура и системите, които ще направят игрите възможни. Това включва решение, което ще показва резултатите на световните медии в рамките на 0,3 сек, а системите ще издадат 220 000 акредитации за достъп до олимпийските съоръжения, които да служат като визи за атлетите, медиите, спонсорите и официалните лица, които ще влязат в Руската федерация. За игрите Atos ще осигури 900 сървъра, 1000 мрежови устройства и устройства за сигурност, както и 6500 компютри.

CW/Б 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас