Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
08 фев
2013
 
 

Intel инвестира в SDN пионера Big Switch Networks

Компанията вижда шансове да намери нова употреба на своите чипсети

3405 прочитания

Intel Capital е инвестирала в компанията за софтуерно дефинирани мрежи (SDN) Big Switch Networks, като се надява да помогне на компанията да промени начина, по който се правят мрежите в центровете за обработка на данни (ЦОД).

Intel Capital търси компании, които създават най-иновативните продукти за ЦОД, а пакетът на Big Switch Networks - Open Software-Defined Networking попада именно в тази категория, твърди управляващия директор на фирмата Браян Уолф.

Big Switch е пионер и основна движеща сила за засилената употреба на протокола OpenFlow, за чиято разработка съществена помощ е оказал съоснователят на компанията и неин главен изпълнителен директор Гуидо Апензелерл

OpenFlow дава възможност на централизирани контролери, които обикновено работят на стандартен сървър, да променят поведението на хардуерно и софтуерно базираните мрежови устройства чрез добре дефинирани инструкции за пренасочване, обясняват от фондацията Open Networking.

Продуктовият пакет на Big Switch съдържа контролер Big Network Controller, приложение Big Virtual Switch и приложение за мониторинг Big Tap.

За Intel е важно да открие нови продуктови сегменти за своите чипсети, тъй като PC пазарът затъва и нейният стремеж да навлезе на пазара на смартфони и таблети все още не е дал съществен резултат. Софтуерно дефинираните мрежи са само един такъв сегмент. Инвестицията в Big Switch не е първият път, в който Intel показва интерес. На форума IDF през септември компанията демонстрира референтен дизайн на комутатор с кодово име Seacliff Trail.

Тази седмица бе показана и поддръжка за OpenFlow чрез пускането на продукти на Dell и Cisco Systems

Dell обяви търговско предложение за внедряване на OpenFlow в нейния код FTOS (операционна система Force10), който сега е в основата на центровете за ЦОД Dell Z9000 и S4810, като той е съвместим с Big Network Controller. Компанията представи и комутатор S4820T, който също ползва FTOS.

Cisco Systems обяви нови продукти, които изпълняват стратегията на компанията ONE за програмируеми мрежи, включително ONE Controller, също съвместим с OpenFlow.

IDG News Service, Лондон 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас