Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
07 фев
2013
 
 

Fujitsu Technology Solutions обяви плановете си за преструктуриране

3313 прочитания

Fujitsu Technology Solutions обяви плановете си за мащабно преструктуриране и изменение на бизнес програмата си. С цел повишаване на рентабилността си,  компанията има намерение да направи рационализация и да балансира портфолиото на своите водещи продукти и решения, по-ефективно да координира изследванията, разработките, доставките и производството си с операциите с Fujitsu в Япония. В тази връзка непосредствената близост на завода на Fujitsu Technology Solutions (град Аугсбург, Германия) до клиентите в Европа се разглежда като значително конкурентно предимство.

Fujitsu Technology Solutions си е поставила задача да съкрати ежегодните си оперативни разходи (OPEX) със 150 милиона евро. В числото на мерките, предвидени за достигане на конкретните цели ръководството разглежда и възможността за коригиране числеността на персонала в съгласие с профсъюзите.

Компанията се явява доставчик на инфраструктурни решения за големи корпорации, предприятия от малкия и средния бизнес, както и за домашните потребители. В стратегическите направления на организацията, влизаща в състава на Fujitsu Group, влизат разработките на различни продукти, решения и услуги – от настолни системи до такива за центрове за данни и услуги по управлението на ИТ инфраструктури. В компанията работят повече от 13 хил. души.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас