Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Човешки ресурси
30 яну
2013
 
 

VMware ще съкрати 900 работни места, но и ще създаде нови 1000 тази година

Промените са свързани с преструктуриране, за да може компанията да се фокусира повече върху дейности с висок потенциал за растеж

4198 прочитания

VMware обяви, че ще съкрати 900 работни места, но същевременно ще създаде 1000 нови тази година, за да насочи повече ресурси към дейности с висок потенциал, като софтуерно дефинирания център за данни и хибридните облачни услуги. Решението, което главният изпълнителен директор Пат Гелсингър нарече „пренареждане на ресурси“, е продиктувано от забавения ръст на бизнеса на компанията, въпреки че печалбите й си остават високи.

Един от проектите, който ще бъде засегнат от съкращенията, е софтуерът за онлайн презентации SlideRocket, споделиха от VMware.

Това включва насочване на таланти към нови роли, които поддържат възможностите ни за растеж, както и някои целенасочени намаления на броя на работните места“, заяви Гелсингър.

Разходите по преструктурирането ще костват на VMware до $110 млн.

През изминалите 3 г. компанията е добавила около 6700 служители към персонала си и понастоящем кадрите й наброяват приблизително 13 800 души.

Последното тримесечие на фискалната година на VMware е преминалоо успешно. За този периодо компанията е постигнала чиста печалба от $206 млн., с $6 млн. повече, отколкото година по-рано. Приходите пък са скочили с 22% до $1,29 млрд.

За цялата изминала година VMware е постигнала нетна печалба от $746 млн. с 3% над миналогодишната, а приходите са нараснали с 22 на сто.

Въпреки положителните резултати, през 2012 г. VMware се е изправила пред трудности в САЩ, където е изпитала спад при договорите с федералната администрация.

В допълнение конкуренцията на компанията се засилва в лицето на съперници, като Microsoft или Cisco, която се фокусира върху софтуерно дефинираните мрежи и центровете за данни, а с придобиването на Nicira през 2012 г. VMware влезе по-дълбоко в тази територия.

За тази година компанията цели да увеличи приходите си с между 14% и 16% и ще продължи да придобива фирми и да сключва нови партньорства, заяви Гелсингър.

По-рано този месец VMware загуби своя дългогодишен CTO Стийв Херъд, който напусна, за да стане управляващ директор в компанията за венчър капитал General Catalyst. Той стана част от екипа на VMware през декември 2001 г., което беше малко, след като компанията пусна първия си продукт.

IDG News Service Токио

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас