Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Решения за печат
30 яну
2013
 
 

Lexmark с 29% ръст в оборота от печатни устройства за 2012 г. у нас

4303 прочитания

Стефан Станчев

Компанията Lexmark отчита 29% ръст в оборота от печатни устройства, като същевременно има скок с 18% в приходите от консумативи в България за 2012 година спрямо 2011 г., сочат данни на IDC. На база на информация от същите анализатори, Lexmark отчита повишение от 28% в броя на реализираните печатни устройства. Всичко това се случва в ситуация на 32% спад на пазара на такива продукти у нас. Това разкри Радослав Иванов, мениджър на Lexmark България, по време на съвместен семинар на местното представителство на американската компанията и дистрибутора Computer 2000.

Радослав Иванов, мениджър на Lexmark България

“В развитите държави хартиеният печат продължава да спада, докато в България той все още расте. Тъй като в страни като САЩ, Германия и Франция се развива електронния документооборот (electronic content management - ECM), Lexmark избра развитие и в тази посока, като успешно закупи осем компании за близо 600 милиона долара, които се занимават с решения в този сегмент. Една от причините за нашия успех е, че се фокусирахме върху бизнес сегмента. Решихме, че сектора на домашните потребители по време на криза няма да има ръст, дори напротив, ще има спад, ще бъде консервативен, и това се оказа вярно. В тази връзка Lexmark вече от повече от година не предлагат нисък клас устройства”, каза още Радослав Иванов. 

Изцяло обновено портфолио

В нашите решения държим на няколко неща: продуктивност, качество и сигурност при печата, както и икономично принтиране. Това каза по време на семинара Бранимир Иванов, мениджър продажби през търговския канал в Lexmark България, който разкри изцяло обновеното продуктово портфолио (от октомври 2012 година) на компанията.Има няколко основни характеристики, които обединяват новите линии монохромни и цветни лазерни принери и мултифункционални устройства на компанията. Между тях са: по-високи скорости, нов интерфейс, двуядрен процесор на 800 MHz, гигабитов мрежови конектор, по-ниска консумация на ток и възможност за разпечатване на повече страници.

Серията принтери MS за малки офиси и средно големи работни групи

Новата серия монохромни А4 лазерни принтери (включваща моделите МS310/МS410/МS510/МS610), които  са насочени към малки офиси и средно големи работни групи, се обозначава с абревиатура MS (означава mono single), оповести Бранимир Иванов. MS серията ще замести старата продуктовата линия (4 модела) монохромни принтери, обозначена с “E”.При серията MS, освен горопосочените подобрения, са налице и: от два до четири пъти по голяма оперативна памет, по-големи касети и нов барабан за два пъти повече копия (60 хил.). Всички устройства от тази линия идват с двукомпонента система, включваща тонер и барабан. 

Лазeрните принтери MS810

Серията по-висок клас лазерни А4 принтери MS810 за средни и големи работни групи идва да замени Т серията, които до миналата година са били най-добре продаваните принтери на компанията в България. “Т серията предалгаше скорост на печат от 43 до 53 ppm, а при новата линията скоростта е от 52 до 66 ppm – разказва Бранимир Иванов. - Има вече и подобрение във времето за разпечатване (TTFP) на първата страница (4 секунди), което е свързано с новата двукомпонентна система за печат.  Тези принтери предлагат възможност за отпечатване на широк набор от медии, входящият капацитет е до 4400 стр., три пъти повече е паметта спрямо Т серията, касетите са с по-голям капацитет – до 45 хил. страници.

Серията МФУ МХ за малки офиси и средно големи работни групи

Серия А4 монохромни лазерни МФУ МХ включва 5 модела (между които МХ310/МХ410/МХ510/МХ610) и идва да замести продуктовата линия X. Подобренията при устройствата МХ са почти същите както и при МS: от два до четири пъти по-голяма оперативна памет, по-големи касети и нов барабан за два пъти повече копия (60 хил.), като в допълнение устройствата идват и с вградени Lexmark приложения.

Бранимир Иванов, мениджър продажби през търговския канал в Lexmark България

Серията МФУ MX710/MX810

При моделите мултифункционални лазерни монохромни устройства от сериите MX710/MX810, които са от среден и корпоративен клас, са налични сензорни дисплеи за управление, които достигат 10 инча. Тези МФУ печатат със скорост от 52 до 66 ppm в A4 формат. 4 секунди са нужни за разпечатване на първата страница, а входящият капацитет, както при MS810, е 4400 страници. В сравнение със старата линия Х те разполагат с до три пъти повече памет, касети с голям капацитет (до 45 хил. страници), финишър опции, по-бързо сканиране и капацитет на ADF.

Новите цветни принтери и МФУ 

По време на съвместния семинар Бранимир Иванов представи и новостите от Lexmark при цветните офисни решения. Той изтъкна, че според изследвания на анализаторите, ръстът на цветните устройства в световен мащаб се увеличава, защото цветната разпечатка много по-лесно се възприема от клиента и успява да предизвика по-ефективно неговото внимание.

Серията цветни лазерни A4 принтери CS410 печата със скорост 30/30 ppm (цветно/черно-бяло), а линията CS310 - със скорост 23/23 ppm. Времето за отпечатване на първа страница под е 11 секунди. Както и при предходните модели е налице 800 MHz двуядрен процесор. Цветните устройства предлагат до три пъти повече памет, по-ниска консумация, по-високо натоварване, както и гигабитова мрежова свързаност.Освен това новата серия цветни лазерни А4 МФУ CX510 предлага скорост на печат 30/30 ppm, цветен сензорен дисплей и повече функции. Бранимир Иванов разкри, че за по-добро качество на разпечатаните цветни изображения “основна вина има” Unison тонерът. Той предлага по-лесно “топене”, по-малко “триене”, подобрено цветоотдаване, по-бърза първа страница. Иванов не пропусна да отбележи, че тонерът е разработка на Lexmark.

В заключение той подробно посочи някои допълнителни подобрения в новите продукти на компанията. По-високата сигурност на печата се реализира с помощта на вградени софтуерни решения, опция за HDD носител и картов четец. Налице е съвместимост със специфични стандарти (напр. DOD). Устройствата предлагат сигурност на данните с IPSec и SNMPv3 протоколи за мрежова сигурност и HDD криптиране. Налице са права на достъп до потребители, възможност за изтриване на конфиденциална информация чрез atomatic disk wriping, security-audit logging за проследяване и идентифициране на  потенциална заплаха.Икономичният печат се осъществява с помощта на: режим hibernate с консумация до 1W, тонеркасети с увеличен капацитет (до 45 хил. страниции),  нови барабани (до 100 хил. страници), еко режим (по-малко тонер, хартия и енергия), контрол на печата, дуплекс печат (двустранен), както и специфични приложения като решението Forms and Favorites.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас