Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
22 яну
2013
 
 

Виртуалната социална академия на БТПП направи 70 безплатни трудово-правни консултации за месец

Услугата безплатна консултация ще е активна още 12 месеца в рамките на проекта на БТПП и КТ Подкрепа.

4095 прочитания

За около месец над 70 безплатни консултации вече са направени от Виртуалната социална академия в рамките на проекта “Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й”.

Инициативата се финансира по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР), съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС, а проектът се осъществява от БТПП в партньорство с Конфедерация на труда “Подкрепа” (КТ “Подкрепа”).

Беата Папазова, съветник по европейска интеграция и ръководител на проекта (вляво) е категорична, че интересът към безплатните консултации на Виртуалната социална академия на БТПП нараства. Снимка: БТПП.“Интересът към безплатните консултации на Виртуалната социална академия на БТПП нараства. Възможностите за безплатно предоставяне на тази услуга на палатата са само в рамките на проекта и количеството на консултациите е лимитирано”, съобщи Беата Папазова, съветник по европейска интеграция и ръководител на проекта.

Общата цел на инициативата е ограничаване на неформалната икономика и повишаване на обществената нетърпимост към всички нейни прояви и форми на проявление.

В хода на безплатните консултации специалисти съветват и помагат на работодатели и предприемачи как да управляват персонала и фирмата чрез съвременни методи на управление, да управляват и разрешават евентуално възникнали конфликти чрез преговори, посредничество и медиация и да въвеждат системата GS1 за маркиране с баркод и електронен обмен на данни. Консултират наети лица и синдикалисти, самонаети, временно и постоянно безработни, с цел защита на интересите им и адаптирането им на трудовия пазар.
Услугата “безплатна консултация” ще е активна още 12 месеца.

Ползването на услугата става чрез попълване на заявка, която е достъпна в сайта на Виртуалната социална академия в рубриката "Консултантски услуги". Тя може да бъде подадена онлайн през сайта, по електронната поща, по факс, по пощата или директно в БТПП. Само в рамките на 6 часа се получава отговор на въпроса от най-добрите специалисти в избраната сфера.

Папазова поясни, че всеки получен отговор е съобразен с актуалната законодателна уредба и се търси оптималното решение на конкретния проблем, като се използват и съществуващите добри практики.

Предоставеният отговор по консултацията не ангажира компетентни държавни и общински, както и съдебни органи. Той дава пълноценна информация, която показва дори какви са вариантите за действие и по какъв начин може да бъде защитен конкретният интерес на работника или на работодателя.

Проявите на сивата икономика при трудовоправните и осигурителните отношения все още се неглижират от обществото и за съжаление в тази неформална схема участват не само работодателите, а и наетите лица. Ето защо усилията са насочени предимно към създаване на нагласа на нетърпимост към тези прояви от страна на всички заинтересовани страни.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас