“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ‘отоапарати
19 €ну
2013
 
 

»нтелигентно заснемане и лесно сподел€не с новите фотоапарати Sony Cyber-shot

японската компани€ подобри стабилизаци€та с технологи€та Optical SteadyShot и добави Wi-Fi свързаност

7912 прочитани€

Ќай-новите модели на Sonу от сери€та фотоапарати Cyber-shot предлагат не само по-добър сензор, а и многократно по-ефективна стабилизаци€ на изображението.

“ънките стилни модели Cyber-shot WX200 и WX60 разполагат с известни€ вече сензор Exmor R™ CMOS на Sony, който дава възможност за детайлни снимки и запис на Full HD видео.

ƒо четири пъти по-ефективна е функци€та за стабилизаци€ на изображението Optical SteadyShot при моделите със CMOS сензор Exmor R, ко€то намал€ва ефекта от поклащането на фотоапарата и осигур€ва отчетливи снимки дори пи приближаване до обекта, често срещана причина за размазване на снимките, об€сн€ват от €понски€ производител.

”съвършенстван е и режимът Superior Auto, наличен в трите модела със сензор Exmor R. —ензорът Exmor R™ в модела WX200 е с резолюци€ 18,2 ефективни мегапиксела, а обективът Sony G е с 10-кратно оптично приближение. „јпаратите Cyber-shot разпознават по-широк набор от снимачни ситуации, включително трудни за заснемане сцени при слабо осветление, коментират от Sony Ѕългари€. - ¬сички настройки се задават автоматично за постигане на най-добри резултати на дневно осветление или по здрач, с подобрено отчитане на движението, осигур€ващо по-добри снимки без размазване, когато обектът се движи."

¬градената Wi-Fi функционалност, достъпна в модела Cyber-shot WX200, улесн€ва сподел€нето на изображени€. „рез не€ потребител€т може да изпраща снимки с пълна резолюци€ по безжичен път към сво€ смартфон или таблет, а след това да ги качва в социални мрежи с помощта на приложението за мобилни устройства PlayMemories Mobile на Sony, добав€т от компани€та. „рез тази функци€ потребител€т може да преглежда изображени€та, запазени във фотоапарата, на сво€ свързан в мрежа телевизор, или да създава резервни копи€ на снимките и видеоклиповете директно от фотоапарата на персонален компютър без помощта на кабел.

„Wi-Fi функционалността позвол€ва да използвате смартфона си като дистанционно устройство, с което да управл€вате сво€ Cyber-shot™, коментират от Sony Ѕългари€. - ¬се едно че разполагате с втори бутон за освобождаване на затвора в сво€ джоб – идеално за автопортрети или весели групови снимки, на които ви се иска да присъствате. „рез Wi-Fi връзката на телефона си можете да управл€вате дистанционно и други функции на фотоапарата, включително стартиране запис на видеоклип, приближение, избор на режим за светкавицата, таймер за самосто€телно включване и преглед на изображени€."

¬ ц€лата гама нови модели Cyber-shot е включен и ефектът „ расота", който показва хората на портретните снимки в най-добра светлина. —лед заснемането на кадрите фотоапаратът интелигентно ги ретушира, като отстран€ва петънца и бръчки по кожата. „“ози ефект може да разшири полузатворените очи, да избели зъбите и да премахне лъщенето на челото и при мъже, и при жени. ≈фектът е мигновен, автоматичен и много по-лесен от използването на компютър за редактиране на изображени€та", твърд€т от €понски€ производител.

Ќовите модели са снабдени с усъвършенствана светкавица, ко€то подсилва светочувствителността на фотоапарата. „”дължаването на ефективни€ обсег на светкавицата на фотоапарата е гол€мо предимство при заснемане на купони, снимки на закрито или по здрач, когато вградената светкавица на фотоапарата трудно може да достигне развиващото се на по-гол€мо разсто€ние действие", об€сн€ват от Sony.

Mоделът Cyber-shot TF1 е устойчив на сн€г, п€сък, прах, температури под нулата и потап€не във вода на дълбочина до 10 м. “ой е снабден със спортен противоударен корпус с лесни за употреба, удобно разположени бутони за управление. „‘отоапаратът автоматично регулира €ркостта на LCD диспле€, за да виждате €сно кадрите, независимо дали сте на закрито или на открито", твърд€т от компани€та.

Mоделът Cyber-shot TF1 е устойчив на сн€г, п€сък, прах, температури под нулата и потап€не във вода на дълбочина до 10 м.

ƒруги€т нов модел Cyber-shot™ H200 предостав€ мощен обхват от 26-кратно оптично приближение, ергономичната ръкохватка и дизайнът, наподоб€ващ цифров огледално-рефлексен фотоапарат, заимствани от сери€та фотоапарати със смен€ема оптика „α" на Sony.

ƒругите нови модели Cyber-shot™ W730 и W710 предлагат големи бутони за управление, детайлни снимки и HD видеоклипове.

Ќовите цифрови компактни фотоапарати от сери€та Cyber-shot™ на Sony WX200, WX60, TF1, H200, W730 и W710 ще бъдат пуснати на български€ пазар през февруари 2013 г., за€в€ват от Sony Ѕългари€. ÷ени не б€ха об€вени. 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас