“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
17 €ну
2013
 
 

Telerik цели забележимо присъствие в »нди€ - ƒќѕЏЋЌ≈Ќј

ћиналата година Telerik отвори офис в Ќю ƒелхи

7053 прочитани€

“ази година Telerik планира да проведе много инициативи в »нди€, като конференции и обучителни сесии, насочени към образоването на развойното общество в странатаЅългарската софтуерна компани€ Telerik (“елерик) об€ви на пресконференци€ в Ќю ƒелхи, че има сериозни планове за установ€ване на силно присъствие в »нди€. ¬ допълнение фирмата представи ново мобилно приложение, насочено специално към безопасността на жените в азиатската страна.

„—тава въпрос за по-тесни връзки с общността на разработчиците в »нди€, които ще ползват продуктите на “елерик. Ѕъдете спокойни: н€ма да изнас€ме разработка на продукти в »нди€", коментира компани€та на Facebook страницата си.

Ќа събитието, което се проведе на 15 €нуари, участваха главните изпълнителни директори на Telerik ¬асил “ерзиев и —ветозар √еоргиев, главни€т стратегически директор —тивън ‘орте и мениджъра за »нди€ јбхишек  ант.

„ƒо 2015 г. »“ секторът [на »нди€] се очаква да генерира приходи от $130 млрд., според NASSCOM, което ще създаде трансформационен ефект върху ц€лата икономика“, за€виха от компани€та.

»майки предвид това, глобалното присъствие на Telerik с над 100 000 клиента в 94 страни, повече от 700 служители и 11 офиса на 4 континента и все по-гол€мата нужда от развой на приложени€ в световен мащаб, компани€та е взела решение да се фокусира върху »нди€.

ƒейностите на Telerik в азиатската страна се ръковод€т от офиса на компани€та в Ќю ƒелхи, който отвори врати миналата година.

ќт миналата година компани€та полага усили€ да установи забележимо присъствие в »нди€. ¬следствие на това Telerik вече има клиенти в страната, сред които Infosys, Cognizant, Honeywell, Dell и Symantec. —ъшо така компани€та сключи стратегически съюзи със CSC и Idealake и започна работа с местни .NET общества, като BDotNet, Delhi Technology Forum, T-MUG, Pune User Group, KolkataGeeks и Microsoft User Group Hyderabad.

ѕрез декември Telerik проведе събитието Telerik Test Professionals Conference в Ѕангалор, на което присъстваха 85 тестери, а на 12 €нуари компани€та организира първата си конференци€ за разработчици в »нди€, ко€то бе посетена от над 130 специалисти.

“ази година Telerik планира да проведе много инициативи в »нди€, като конференции и обучителни сесии, насочени към образоването на развойното общество в страната. —есиите ще бъдат фокусирани върху теми, като разработка на мобилни и на хибридни приложени€, развойни инструменти, оценка на качеството, agile и др.

„»нди€ е изключително важен пазар за нас, тъй като много от разработчиците по света се намират в големите »“ центрове в ƒелхи, Ѕангалор, ’айдарабат, „енай, ћумбай, ѕуна и  алкута – коментира —ветозар √еоргиев. – Ќе само искаме да установим присъствие в този регион, но и да върнем жеста на обществото с информативни образователни възможности, които ще развиват набора от умени€ на на всеки разработчик, за да е по-ефективно конкурентен. „рез програмите, които планираме, концентрираните усили€ на Telerik на този пазар ще донесат ползи на всички, включени в т€х.“

—тивън ‘орте демонстрира как продуктовата стратеги€ на компани€та адресира еволюиращата природа на »“ индустри€та в »нди€ в посока мобилност и представи Icenium – облачно решение за междуплатформена разработка на мобилни приложени€ – както и Kendo UI – HTML5 и JavaScript рамка за ерата на устройствата и облака.

—ъщо така компани€та представи мобилното приложение Women’s Safety App, което позвол€ва на жени в опасност много бързо да алармират предварително посочени контакти. — натискането само на един бутон – HELP ME – жената изпраща данни за местонахождението си на съответните контакти.

ќт Telerik споделиха, че приложението е създадено само за два дни от един разработчик, използващ Kendo UI и Icenium.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас