“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | —офтуер
15 €ну
2013
 
 

» GM отвар€ автомобилите си за външни разработчици

GM ще предложи на разработчиците SDK чрез сво€ портал developer.gm.com, за да могат да създават приложени€ за автомобилите й

8845 прочитани€

—лед като Ford об€ви на CES 2013 в Ћас ¬егас, че е първи€т автомобилен производител, който ще отвори платформата си за инфозабавление в автомобили за разработчици на приложени€ от трети страни, General Motors (GM) също направи такъв анонс.

Ќовите системи за инфозабавление на GM ще дебютират в н€кои нови модели автомобили това л€то. “е могат да бъдат персонализирани и включват вградени партньорски приложени€, като TuneIn, iHeartRadio, Slacker и The Weather Channel.

ѕланът на GM е да предложи на разработчиците пакет за софтуерен развой (SDK) чрез сво€ портал уеб портал developer.gm.com. “ози портал позвол€ва на разработчици да работ€т заедно с GM, за да проектират, тестват и достав€т интегрирани автомобилни приложени€ за новите системи за инфозабавление на компани€та. “очно като развойни€ портал на Ford, този на General Motors също ще даде на разработчиците достъп и до форум.

«а разлика обаче от програмата за разработчици на Ford, ко€то ще се фокусира върху мобилни приложени€, съвместими с платформата AppLink на Ford, в GM се над€ват, че т€хната приложна среда ще включва приложени€ от нов тип. „ўе има категори€ с приложени€, които ще бъдат уникални за автомобилите ни и много различни от това, което хората използват днес в смартфоните или таблетите си – за€ви ‘ил ≈йбрам, главен директор за инфозабавлението в GM. – Ќе става дума просто за това да вземем мобилни приложени€ и да ги направим функционални в една кола, както повечето автомобилни компании прав€т в н€каква форма сега. ¬место това GM може да одобри приложени€, които са свързани с притежанието на автомобил. Ќапример, потребителите ще могат да избират да свал€т приложени€, които им помагат да шофират по-безопасно или с по-малък разход на гориво, като така веро€тно намал€ват разходите за притежание на автомобил.“

— други думи, в GM се над€ват, че разработчиците ще създават приложени€ специално за системите за инфозабавление в автомобилите им, а не мобилни приложени€, които просто са съвместими.

Ќовите системи за инфозабавление на GM ще дебютират в н€кои нови модели автомобили това л€то. “е могат да бъдат персонализирани и включват вградени партньорски приложени€, като TuneIn, iHeartRadio, Slacker и The Weather Channel.

PC World —јў

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас