Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
15 яну
2013
 
 

Bentley се сдоби със смарт система на QNX

Компанията е собственост на RIM и участва в разботването на BlackBerry OS.

6055 прочитания

Макар че вече е доста скъп, този модел Bentley Continental бе оборудван и с прототип на система за забавления и информация от висок клас, проектирана от QNX Software Systems. Компанията снабди колата със 17" DLP сензорен екран на мястото на централната конзола и в демонстрацията на CES показваше HD видеоразговори.

Bentley искаше да снабди своя традиционен часовник Breitling на екрана, така че QNX го преобразува в навигационен циферблат, чрез който може да се избира в интерфейса и да се контролира стерео озвучаването наред с други неща.

Клъстерният инструмент на колата се преконфигурира и включва 3D дисплей за камерата за задно виждане. Някои системи в колата могат да бъдат управлявани и следени с помощта на приложение за смартфон. Прозорците например могат да бъдат отваряни или затваряни, шофьорът може да провери налягането в гумите. Освен гласовото управление, което си проби път в колите през последните години, QNX отбеляза, че голяма част от вградените в колите технологии са от десетилетия. Компанията се надява поне да „изравни" автомобилната индустрия с технологиите, които носим в джобовете си.

Анди Грик, мениджър продуктов маркетинг в QNX Software Systems, казва: „Автомобилният жизнен цикъл е доста дълъг процес, там се правят много одобрения, много тестове, процесът отнема обикновено 3 години. Това, което се опитваме да постигнем с нашата платформа за приложения QNX, е да съкратим този процес максимално. Опитваме се да направим всички неща модулни, лесни за пренастройване, лесни за смяна и подмяна, както и да се възползват от мобилната екосистема. Така че да вземем приложенията от мобилния свят и да ги въведем в колата по възможно най-лесния начин. Той трябва и да е адаптиран към автомобилната среда."

QNX е собственост на Research in Motion и помага при проектирането на следващата операционна система BlackBerry, която ще се появи по-късно този месец.

Bentley е само прототип на онова, което би могло да бъде направено, така че няма планове за незабавното му търговско приложение.

От Лас Вегас предава Ник Барбър, IDG News Service 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас