Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
13 яну
2013
 
 

Електроника за здравето прави бум на CES (видео)

6179 прочитания

Международното изложение CES винаги е било състезателно, но толкова атлетика е нещо специално за цифровото следене на здравословното състояние.

От гривни, ленти за глава, а дори преобразуващо се устройство, което ще прикрепи акселерометър върху дамско бельо, ако те не разполагат с никакви джобове на дрехите си -

Този пазар, според производителите на джаджи, става все по-популярен сред потребителите. А те, на свой ред, се опитват да изпреварят търсенето, добавяйки нови функции в своите устройства, които в повечето случаи могат да изпращат поточни данни безжично към приложение в смартфона през Bluetooth.

„Ние наистина виждаме бум на интереса", казва Джесика Албер, Fitbit.

Fitbit показа на CES Fitbit Flex, гъвкава каишка, която се предлага в разнообразни цветове. Устройството може да се постави и наобратно, но по-важното е, че данните могат да пращат в реално време към приложението Fitbit. И в него има социален компонент, Джесика може да види колко крачки са направили колегите й тази седмица в Лас Вегас.

То записва и времето за сън, има и компонент за следене на храненето. Fitbit flex ще се предлага от пролетта за $99 и приложението ще бъде достъпно за iPhone 4s и 5, както и за Samsung Galaxy S III.

Точно зад ъгъла Fitbug е демонстриран от модели на бягащи пътечки. Fitbug Orb е за първи път на CES и е подобен на Fitbit Flex, но струва $50 и ще се продава от тази пролет. Джаджата е свързана към софтуера на Fitbug, проектиран от специалисти по хранене и упражнения , които пращат е-писма на потребителите всеки понеделник с реалистични цели на базата на постигнатото от тях предишната седмица. Той се доставя с аксесоари, така че централният диск може да бъде изваден.

Други производители на електроника са избрали по-бърз начин тук на CES, довеждайки шампиони по скачане на въже, които да привлекат вниманието към щанда. Датчици за сърдечния ритъм, носени от скачащите, показват колко трудно е упражнението...

Същото важи за Mayfonk Athletic и нейното следене на скоковете. Скоковете на атлети се измерват с този уред, който може да помогне за подобряване на играта на баскетболисти например. Това устройство Spree, носено на челото, следи температурата на тялото заедно с движенията и сърдечния ритъм. Цялата информация се изпраща незабавно към мобилното устройство.

Това изобилие от джаджи за упражнения са свързани безжично към приложения или поне към ограничен брой смартфони, продължавайки тенденцията потребителите да получават незабавно информация и по-лесна употреба на устройствата, които вече са си купили.

Един изследовател е открил различни приложение на изложението. Той консултира щатското правителство и изучава неврология, ползвайки магнитен резонанс, като казва, че най-новата вълна в цифровото здравеопазване му дава повече възможности.

Правя магнитно-резонансни проучвания и търся някои технологии за употреба в MR, които не са непременно онова, което са измислили тези хора в своите продукти, но аз работя с тях и можем да си сътрудничим за модифициране на продуктите", каза Димитриос Донавос, заместник директор на Лабораторията за технологии в Центъра за съвременно изучаване на езика към Университета Мериленд, College Park.

От Лас Вегас предава Кери Дейвис, IDG News Service 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас