Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
13 яну
2013
 
 

Magellan поема в различна посока с уреда си SmartGPS

Самостоятелното GPS устройство ще тегли данни от Yelp и Foursqure, за да ви даде полезна информация за дадено местоположение.

5977 прочитания

Повечето GPS устройства са идеални да ви заведат от точка А до точка Б. Това, което не успяват, е да ви кажат какво има по пътя ви.

Magellan смята, че може да промени с бъдещото си устройство SmartGPS. Планирано за пролетен дебют, устройството ще се стреми да свърши по-добра работа при идентифицирането на онова, което е около вас, при това нещо повече от традиционните забележителности.

По-специално докато се движите по пътя си, MagellanSmartGPS ще представя информация за местоположения на своя 5-инчов LCD екран – ресторанти, хотели и данни за цените на горивото, заедно с прогноза за времето и за трафика. Данните в SmartGPS включват отзиви от Yelp и специални предложения от Foursquare, добавяйки нещо, което шефовете на Magellan наричат „социален аспект на свързаността" на данните за посоката.

„От общностна гледна точка вие получавате по-дълбоко ниво на познанията в дадена област, казва Стиг Педерсън, който демонстрира работата на SmartGPS на CES тази седмица. - Той ви прави по-информиран за околностите." Педерсън знае от личен опит. Той е шофирал до работното си място в Южна Калифорния почти десетилетие, но едва след като започнал да тества SmartGPS, той научил, че има много интересен магазин за вино, покрай който е минавал през всичките тези години.

„SmartGPS непрекъснато ви дава информация, която е подходяща за вас като човек, за мястото, на което се намирате в момента и къде отивате", казва той.

SmartGPS „сервира" всичко това във вид на квадратни плочки отдясно на екрана.

Magellan има силни мотиви да предоставя такъв тип специфични данни. Самостоятелните GPS уреди изпаднаха ос списъка с любими джаджи на много хора, които смятат, че по-лесно ще открият навигационни данни през своите смартфони, които така или иначе носят непрекъснато.

Самостоятелното GPS устройство ще тегли данни от Yelp и Foursqure, за да ви даде полезна информация за дадено местоположение.

Реализирайки идеята „Ако не можете да победите някого, се съюзете с него", SmartGPS стимулира облачно базирана екосистема, която синхронизира данните от вашето пътуване с GPS уреда, както и с компютри и мобилни устройства. iOS и Android базирани приложения, съответстващи на предложенията на Magellan SmartGPS, ще се появят заедно с пускането на уреда. Това е добра идея, смятам, че търсенето на интересни места е по-подходяща задача за моя компютър. И когато паркирам колата, може да не съм стигнал до крайната точка на пътуването си. SmartGPS ще ми даде възможност да синхронизирам моето пътуване между моето GPS устройство и моя iPhone, така че мобилното приложение ще ми предостави останалите неща.

Шефовете на Magellan ми каза, че самостоятелният уред ще се появи по магазините през април и ще струва $249. Той ще бъде съвместим със струващата $150 ньпеиь Wireless Back-Up на Magellan, която дава възможност на устройството да се превърне в монитора за задно гледане, когато карате на заден ход.

PC World, САЩ 

ЕТИКЕТИ:
GPSMagellanCES 2013
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас