Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Наука и техника
12 яну
2013
 
 

Умна вилица ни казва да не ядем толкова бързо

Един от най-популярните продукти на CES 2013 бе HAPIfork, която вибрира когато ядете твърде бързо

6479 прочитания

Хей, спри да ядеш.

Повечето хора хвърлят храната в устата си твърде бързо за възможностите на телата им да я обработят, което означава, че стомахът все още чувства глад, въпреки че е пълен.

Един от най-популярните продукти на CES 2013 бе HAPIfork, която вибрира когато ядете твърде бързо

Електронната HAPIfork на HAPIlabs вибрира, когато ядете твърде бързо, напомняйки ви, да забавите темпото. HAPIfork измерва времето между две отделни хапки и колко време ви е нужно, за да сдъвчете храната си. Вилицата съдържа USB памет, която съхранява информация за вашите навици на хранене, така че можете да ги заредите в приложението на HAPIlabs. Програмата предлага и обучение по хранене, така че да промените хранителните си привички.

Електронната вилица не може да брои калории, така че ако бавно ядете палачинки с шоколад, тя няма да завибрира или да ви посъветва да се отървете от сладките и да преминете на белтъци.

HAPIfork бе една от звездите на тазгодишното международно изложение CES, предимно заради иновативността си. Вилицата е първият интелигентен домакински съд на пазара.

HAPIlabs има и проследяващ уред за стандартната ви дейност, който се закача на колана или се пъха в джоба за по-задълбочен анализ на здравословното ви състояние. И за двата продукта вече могат да се правят предварителни заявки, но цените не са известни.

PC World, САЩ 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас