Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
12 яну
2013
 
 

Роботизираната топка Sphero осигурява уголемена реалност, става на бобър

Orbotix се появи тази година на CES с роботизирана топка с дистанционно управление

6617 прочитания

Роботизираната топка Sphero предизвика известен интерес на CES миналата година, а тази година се появи пак с първите игри с уголемена реалност, създадени за нея.

Не би трябвало да има нищо непреодолимо за 3-инчовата (7,5 см) осветена топка, която се търкаля по пода, контролирана от смартфон или таблет. Но Orbotix, компанията, която го прави, добави достатъчно функции в Sphero, за да я направи неустоима за игра, е, поне за известно време.

Orbotix се появи тази година на CES с роботизирана топка с дистанционно управление

Топката струва $130 и има около 20 безплатни приложения за нея за Android и iOS. Приложенията променят цвета на топката чрез палетата на екрана и дават възможност тя да бъде управлявана на пода чрез накланяне на устройството или натискане на бутони на екрана. Топката може да спре рязко и да направи остър завой или да бъде направлявана по дълги извити арки.

Почти нищо не се е променило в топката след представянето й на CES 2012, но сега тя може да служи като мобилен маркер за приложения с уголемена реалност. Гледайки топката на екрана на таблета, тя придобива анимиран характер, „Шаркли Бобъра", който може да тича оп пода или да скача. В друга игра с уголемена реалност „Rolling Dead" играчите изстрелват горящи топки към зомби, търкаляйки ги по пода.

Устройството има жироскоп и акселерометър и комуникира през Bluetooth. Това му дава възможност да работи добре на разстояние до 50 фута (15 метра), или дори до 30 метра при подходящи условия, казва Пол Бербериан, СЕО на компанията.

Spereo е водоустойчива топка и нейната поликарбонатна обвивка е достатъчно здрава, така че можете да стъпите на нея без тя да се счупи, добавя той. Батерията й осигурява час игра и след това се зарежда без кабели чрез индуктивна връзка.

Основателите на Orbotix искаха да направят робот играчка, който „просто да хвърлят на земята и да започнат да го ползват веднага", обяснява Бербериан.

IDG News Service, Сан Франциско 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас