Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
08 яну
2013
 
 

Dell отложи пускането на публичните си облачни услуги

3667 прочитания

Dell има намерение на използва платформата OpenStack в качеството на основа на своя публичен облак. Това разкри Намди Оракву, вицепрезидент на Dell по облачните решения. Обаче вместо бързо разгръщането на публични облачни услуги на базата на тази зараждаща се технология, така както го направи HP, Dell ще отложи старта на мащабния проект за края на тази година. 

Dell чака края 2013 г., когато другите големи участници в проекта OpenStack да започнат да действат. Rackspace пусна публична облачна услуга през август 2012 година, а HP обяви общодостъпната бета версия на своя облак в края на миналата година. Компанията IBM също се присъедини към OpenStack, но за момента не е направили някакви анонси за старт на публичния си облак.

Оракву счита, че поради незрелостта на кода OpenStack, компанията HP е била принудена да направи значителни доработки, за да пусне в действие своя облак. Стратегията на Dell, казва той, е много тясно свързана с технологията OpenStack, като целта е да се облекчат потребителите на отворените технологии да се включат от локалните OpenStack инсталации към публичните облачни услуги на Dell.

Технологичният гигант бе една от първите сътрудници на проекта OpenStack, а един от главните архитекти на компанията, Роб Гиршфелд, влезе в съвета на директорите на компанията. Досега Dell съсредоточаваше своите усилия в развиването на OpenStack частен облак с използване на сървъри Dell и инструмента Crowbar, осигуряващ еталонна архитектура, опростяваща разгръщането на технологията.

За публични частните услуги Dell си сътрудничи с организации като Rackspace, създала за нея система за съвместимост с API (Application Programming Interface) Amazon Web Services. През тази година разработчиците на OpenStack се надяват да пуснат две нови версии на своя код – една през пролетта, а другата – през есента.

www.cio.com

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас