Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Малък и среден бизнес
04 яну
2013
 
 

Дейвид Камерън отпусна още £30 млн. по схемата Start-Up Loans

В схемата има и друга важна промяна – вече максималната възраст за кандидатстване за заем е 30 г., а не 24 г.

4218 прочитания

Start-Up LoansМинистър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън отпусна още £30 млн. за правителствената схема за заеми за млади компании Start-Up Loans, която е активна от три месеца. Така за следващите три години по схемата ще са налични общо £110 млн. за стартиращи фирми. Камерън също така заяви, че поради високото търсене по схемата и предизвикателствата пред онези, които се опитват да изтеглят заеми за започването на бизнес, възрастовата граница за кандидатстване по схемата става 30 г., а не 24 г., както бе досега.

Като подкрепяме своите предприемачи и защитаваме малките бизнеси можем да помагаме на икономиката да се движи напред и да расте и да подготвим тази страна за висококонкурентната ера, в която живеем“, изтъкна Камерън.

Обикновено подкрепата, отпускана по схемата, е около £2500 с период на изплащане до 5 г., но няма определена граница за сумата. Лихвеният процент е RPI (Retail Price Index) плюс 3%.

Въпреки че заемите са достъпни за всеки нов бизнес, правителството поставя фокус върху технологичните стартъпи, включително върху инициативата Tech City в Ийст Енд, Лондон.

Досега над 3000 души са кандидатствали или са проявили интерес към схемата за финансиране чрез заем. За първите три месеца по Start-Up Loans са били одобрени заеми за над £1,5 млн. за 460 стартъпа.

Правителството очаква, че 100 нови бизнеса всяка седмица ще достигат до одобрение този месец, а хиляди дргуи ще ги последват през идните месеци.

Заемите за стартъпи са важна част от моята мисия да подкрепям стремежа и всички тези млади хора, които искат да работят усилено и да успеят в живота, така че тази страна се конкурира и процъфтява в глобалната надпревара – заяви Камерън – Те са страхотен начин да помогнем на това ново поколение предприемачи да получи финансовата помощ и увереността, с които да превърнат искрата на една идея в растящ, преуспяващ бизнес.“

Управлението на схемата е поверено на новосъздадената организация Start-Up Loans Company, ръководена от Джеймс Каан.

Само с този подновен фокус върху младите предприемачи ще създадем повече работни места и богатство и ще видим как икономиката процъфтява за пореден път“, заяви Каан.

Computerworld Великобритания

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас