Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
28 дек
2012
 
 

Windows 8 бавно навлиза в бизнеса в Западна Европа, но печели потребителите

3941 прочитания

Бизнес клиентите в Западна Европа бавно приемат Windows 8, показват данните на компанията за пазарни проучвания и анализи Context. Същевременно обаче при индивидуалните потребители новата операционна система бележи успех.

През първия месец след дебюта на новата операционна система продажбите на хардуер с инсталиран Windows 8 са съставлявали 52% от всички продажби на Windows в региона. Това означава, че за този период продажбите на такива устройства на търговци на дребно и риселъри са били с шест процентови пункта по-ниски спрямо продажбите на хардуер с Windows 7 през съответния първи пазарен месец през есента на 2009 г. Разликата е дори по-голяма, ако се сравняват директните продажби на бизнес потребители.

След като успешната Windows 7 дебютира, тя бързо набра скорост и достигна почти една трета от всички директни продажби на Windows на бизнес клиенти, по-точно 31% през ноември 2009 г. Съответните продажби на Windows 8 обаче достигнаха едва 8% от общите.

"Знаем, че като цяло продажбите на персонални компютри се свиха през последните няколко месеца и изглежда, че Windows 8 досега не е постигнала засилващия ефект, на който се надяваха много хора в бизнеса", коментира Джеръми Дейвис, CEO и съосновател на Context.

Добрата новина за Microsoft е, че при индивидуалните потребители новата операционна система бележи успех. През ноември продажбите на Windows 8 на такива клиенти са съставлявали 68% от всички продажби на Windows, докато през същия месец на 2009 г. Windows 7 постигна 65%.

Techworld.com

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас