Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
20 дек
2012
 
 

Доставките на LTE смартфони ще се утроят през 2013 г.

Ръстът ще осигури по-ниски цени, а основните пазари ще са САЩ, Великобритания, Япония, Китай и Южна Корея

3973 прочитания

Глобалните доставки на LTE смартфони ще се утроят през следващата година, което ще позволи на технологията да получи по-мащабно покритие, а това ще свали цените на устройствата.

Продадените LTE смартфони ще се увеличат от 90,9 млн. броя през 2012 г. на над 275 млн. през 2013 г., твърдят от компанията за пазарни проучвания Strategy Analytics.

За потребителите този ръст ще доведе не само до по-богат избор от продукти, но и до по-ниски цени.

С увеличаване на обема продажби цените на LTE моделите неминуемо ще спаднат. До края на 2013 г. ще има многобройни модели от среден клас, предлагани на цени на едро под $200, твърди Нийл Моустън, изпълнителен директор на Strategy Analytics.

LTE обаче едва ли ще успее да покрие и сегмента на ниския клас апарати преди 2014 или 2015 г., добави той.

Нарастващата популярност на смартфоните с LTE в крайна сметка също ще помогне за привличането на нови доставчици, включително Amazon и Mozilla, смятат от Strategy Analytics.

Но те няма лесно да пробият на силноконкурентния пазар и би трябвало да излязат на него със смартфони, които се отличават значително по отношение на дизайн, цена или услуги, каза Моустън.

Strategy Analytics не е единствената, която смята, че Amazon ще навлезе на пазара на смартфони през следващата година. Онлайн търговецът ще си сътрудничи с HTC за разработката на цяла серия смартфони до края на 2013, писа наскоро в свой доклад CCS Insight.

CCS предвижда, че Amazon ще разбере скоро, че самостоятелната разработка на собствени апарати не е жизнеспособен модел и ще избере HTC за партньор, придобивайки акции в затрудняващата се тайванска компания, като по този начин си подсигури дългосрочно обвързване.

През следващата година услугите глас през LTE (VoLTE) ще станат още по-популярни. Сред големите страни, които допринасят за ръста на LTE технологията, ще са САЩ, Великобритания, Япония, Китай и Южна Корея, добавят от Strategy Analytics.

Броят на търговските LTE мрежи ще продължи да се увеличава през следващата година, като се очаква до края на 2013 г. да бъдат пуснати в експлоатация общо 209 мрежи при около 166 LTE мрежи в края на 2012, показват данните на индустриалната организация Global mobile Suppliers Association.

IDG News Service, Лондон 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас