Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
20 дек
2012
 
 

Google продава на Arris поделението на Motorola за ТВ декодери в сделка за $2,35 млрд.

Чрез патентен лиценз Arris може да създава нови връзки между цифровите декодери и телефоните на Motorola

3595 прочитания

Google планира да продаде своя бизнес с ТВ цифрови приемници (т.нар. set-top box) на поделението си Motorola Mobility на компанията Arris Group, производител на устройства за широколентов достъп, като сумата на сделката е $2,35 млрд.

Arris ще придобие и патенти, свързани с този бизнес, наречен Motorola Home, а освен това получава постоянен лиценз за други патенти на Motorola Mobility като част от сделката по придобиването. Компаниите обявиха споразумението си късно вечерта в сряда, 19 декември, като се очаква продажбата да приключи през второто тримесечие на следващата година.

Google придоби Motorola Mobility в сделка, която бе следена отблизо и от пазара, и от регулаторните органи, като тя приключи най-сетне през май. Тя купи бизнеса основно заради мобилните й активи (включително патенти) и започна да търси купува за отдела Motorola Home, който прави предимно цифрови приемници, предоставящи видео и други широколентови услуги на телевизорите. Приходите на Motorola Home за финансовата година, приключила на 30 септември 2012 г., са $3,4 млрд.

Освен ръста на интернет базираните видеоуслуги, Arris ще се радва и на увеличаване на бизнеса си с цифрови приемници. Обединената компания би имала над 500 клиенти в 70 страни, пише в официалното съобщение до пресата.

„Всеки оператор, с когото сме говорили, ни каза, че домашните устройства няма да изчезнат, каза Боб Станционе, председател на борда на Arris и неин главен изпълнителен директор. Той предвижда появата в домовете на ново поколение устройства, които ще обслужват и традиционните, и IP базираните видео услуги.

Arris не планира съвместна разработка с останалите отдели на Motorola Mobility, които ще останат собственост на Google, но ще има лиценз за повечето мобилни патенти на компанията, добави Станционе.

Продажбата на поделението няма да окаже влияние върху съвместното предприятие между Arris и Comcast, фокусирано върху защитата на съдържание, каза още той. Arris ще продължи да разработва софтуер и в партньорство с NDS.

Като част от сделката Google ще получи около $300 млн. новоиздадени акции на Arris, които й осигуряват 15,7% собственост от новата обединена компания.

IDG News Service, Сан Франциско 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас