Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Малък и среден бизнес
17 дек
2012
 
 

Фондация StartUP и MyWay.bg представиха пред ЕК мерки за насърчаване на предприемачеството

Това, от което имат нужда младите предприемачи, е да бъдат чути, коментира Полина Янчева от Фондация StartUP

5034 прочитания

Полина Янчева, съосновател на Фондация StartUP, и Олга Василевска от портала за кариерно ориентиране MyWay.bg представиха пред Европейската комисия (ЕК) резултата от провелата се работна група „Популяризиране и насърчаване на предприемачеството в Европа“. Това се случи по време на наскоро приключилото четвърто изданеие на Европейския семинар за млади предприемачи 2012 (Young European Entrepreneurs Seminar 2012), провеждащ се ежегодно в Брюксел под егидата на Хенри Малос, президент на Групата на работодателите към Европейския икономически и социален комитет.

Тази година Европейският семинар за млади предприемачи събра 45 млади предприемачи от 27-те членки на ЕС

Под мотото „Аз съм отговорен“ двамата българи отправиха конкретни препоръки към комисията и предложения за изграждане на мрежа от организации в Европа, по-задълбочен и устойчив диалог между ЕК и местните структури, изграждане на платформа за двустранна комуникация и др. Пълният списък ще бъде оформен до дни, след което предложенията предстои да бъдат гласувани в Европейската комисия, посочиха от Фондация StartUP.

„Това, от което имат нужда младите предприемачи, е да бъдат чути. Всички ние усилено работим в тази посока, затова днес сме тук“, коментира Полина Янчева, съосновател на Фондация StartUP.

Целта на форума е да събира представители на младежки организации, популяризиращи предприемачеството в Европа и да чуе техните идеи за прокарването на конкретни предложения към ЕК за подобряване условията за стартиране на бизнес в Европа. Инициативата набира все по-голяма скорост и тази година събра 45 млади предприемачи от 27-те държави-членки на Европейския съюз.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас