Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
11 дек
2012
 
 

Huawei инвестира €70 милиона във Финландия за създаване на по-добри смартфони

Компанията ще търси да наеме бивши служители на Nokia или дори да привлече сегашни

3131 прочитания

Huawei Technologies ще инвестира €70 млн. евро в продължение на 5 години за създаването на научно-изследователски център в Хелзинки, като първата му задача ще бъде да изгради софтуер за смартфони и таблети на базата на Android и Windows Phone 8.

Huawei в момента е петият по големина производител на смартфони в света по отношение на продадени бройки, но иска да влиза в челната тройка и се надява да се възползва от продължаващите затруднения на Nokia, твърди Нийл Моустън, изпълнителен директор на компанията за пазарни анализи Strategy Analytics.

„Huawei е малко опортюнистична и знае, че в Хелзинки ще намери много и то добре квалифицирани хора на Nokia, които ще се търси алтернативна работа", каза Моустън.

На първо време, Huawei планира да наеме 30 служители за центъра, като целта е да наеме повече от 100 души за период от 5 години, заявиха от китайския гигант в свое изявление в понеделник.

Първоначалните проекти ще се фокусират върху разработката на софтуер за смартфони, таблети и други видове устройства, базирани на операционни системи като Android и Windows Phone 8, добавят от Huawei.

Компанията все още предстои да обяви първия си смартфон, базиран на най-новата версия на операционна система на Microsoft, но се очаква това да стане скоро.

R&D центърът в Хелзинки ще се присъедини към вече работещият технологичен център в Швеция и центърът за разработка на потребителски интерфейси във Великобритания.

Huawei отдавна инвестира в скандинавските страни. Миналата година компанията отпразнува десетата годишнина от навлизането си в Швеция, родината на Ericsson, най-големият си съперник на китайците в сектора на мобилните мрежи.

В момента Huawei има над 7000 служители в цяла Европа.

IDG News Service, Лондон 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас