Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
04 дек
2012
 
 

AWS пусна нова услуга за интегриране на данни и две инстанции за работа с големи данни

4019 прочитания

Amazon Web Services (AWS) обяви дебюта на Data Pipeline – нов инструмент, който улеснява потребителите при интегрирането на данни, съхранявани на множество отделни места, за да ги управляват и анализират. В допълнение компанията обяви и две нови облачни инстанции за анализи и съхранение на големи данни.

Тези анонси дойдоха скоро, след като AWS обяви Redshift – облачно хранилище за данни.

Data Pipeline може да извлича данни от Redshift или от другите облачни услуги за съхранение на AWS, като новата NoSQL база данни DynamoDB или Simple Storage Service (S3), и да манипулира тази информация за по-лесно управление и за улеснение на работата на аналитичните инструменти. Информация може да бъде извличана и от системи, инсталирано локално при клиента. Например, по време на демонстрация представители на AWS показаха как DynamoDB може да бъде конфигурирана така, че автомативно да репликира информация в S3 или в софтуер за бизнес анализи.

Услугата допълва предложенията на AWS за съхранение и анализи в облака. По-рано тази година компанията пусна услугата за дългосрочно съхранение Glacier. По време на конференцията AWS re: Invent, която се проведе наскоро в Лас Вегас, компанията обяви, че S3 вече съхранява над 1 трилион файла, а Redshift беше във фокуса на прожекторите в първия ден от събитието. AWS също така наскоро отвори Big Data секция в своя онлайн магазин, която включва набор от приложения за бизнес анализи, които са оптимизирани за работа в облака на компанията.

В допълнение към Data Pipeline AWS обяви и два нови типа инстанции за Elastic Cloud Compute (EC2) – Cluster и hs1.8xlarge – насочени към обработка на големи обеми от данни. Едниният идва с 240 GB RAM и два SSD по 120 GB. Според Вернер Фогелс, CTO на Amazon.com, този тип е идеален за мащабни in-memory анализи. Вторият тип инстанции е насочен към съхранението и предлага 117 GB RAM и дисково пространство с капацитет 48 TB.

Network World САЩ

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас