Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Космос
30 ное
2012
 
 

НАСА опроверга статиите за историческо откритие на Марс

Космическата агенция заяви, че все още не е открила твърдо доказателство за органичен живот на Марс, както предположиха публикации миналата седмица

5221 прочитания

Днес НАСА опроверга статиите за потенциално историческо откритие на Марс.

NPR.com написа миналата седмица, че Джон Гротцингер, главен изследовател на марсианската мисия Curiosity, е заявил, че инструментът SAM на всъдехода (т.е. химическата лаборатория на Curiosity) е направил някои интересни, може би исторически открития.

Той е казал пред NPR.org, че космическата агенция няма да публикува информация, преди откритието да бъде потвърдено, процес, който би отнел няколко седмици.

В покана за пресконференция следващата седмица на тема напредъка на Curiosity, НАСА наблегна на това, че статиите от миналата седмица за зашеметяващи открития, са неверни.

„Слуховете и спекулациите за някакви големи нови открития на мисията на този ранен етап са некоректни, пише в поканата на НАСА. - Curiosity надмина всички очаквания за една нова мисия, като всички прибори и измервателни системи работят добре. Това е впечатляващо за такава сложна система, която се управлява толкова отдалече, чак на Марс от хора на планетата Земя."

Супер всъдеходът обаче не е открил никакво окончателно доказателство за организми на Марс, добавят от агенцията.

НАСА посочи още, че Curiosity е открила доказателство за мощен хилядолетен воден поток и е започнала да анализира проби от марсианската почва.

НАСА добавя, че ще предостави в понеделник информация за първата употреба на пълния набор аналитични инструменти на всъдехода за изследване на купчина от пясъчна почва.

Computerworld, САЩ 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас