Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
29 ное
2012
 
 

Chevrolet пуска през 2013 г. първите коли с вградена интеграция с Apple Siri

Гласовият помощник на Apple ще си пробива път в колите през следващата година

4132 прочитания

General Motors смята да стане първият автомобилопроизводител, който ще вгради Apple Siri в нови коли, интегрирайки гласово активираният помощник в моделите Chevrolet Spark и Sonic LTZ, както и в моделите RS, които ще се появят на пазара в началото на 2013 г.

Chevrolet обяви новината на Международния автосалон в Лос Анджелис, отбелязвайки, че потребителите с iPhone, поддържащ Siri, и моделите, работещи под iOS 6, ще могат да се свързват през стандартната инфо-забавна система на компанията Chevrolet MyLink и да изпълняват задачи без да отделят очи от пътя или ръце от волана, докато шофират.

„Собствениците просто ще свързват своя iPhone с MyLink радиото чрез Bluetooth, съчетавайки системите, а след това ще ползват бутона за гласово активиране на волана, за да започват и приключват сесии със Siri в режим Eyes Free", пише в блога на General Motors.

По този начин шофьорите ще могат да осъществяват гласово активирани обаждания до контактите си в iPhone, да пускат песни от своята библиотека в iTunes, да превключват между източници на музика като iPod режим към радио и обратно, да слушат, съставят и изпращат iMessage или текстово съобщение, да ползват календара и да добавят срещи в него.

В началото на 2013 г. моделите на Chevrolet Spark и Chevy Sonic LTZ и RS ще интегрират гласово активирания софтуер на Apple Siri в своята система Chevy MyLink. (Снимка: Стив Феч от Chevrolet)

В началото на 2013 г. моделите на Chevrolet Spark и Chevy Sonic LTZ и RS
ще интегрират гласово активирания софтуер на Apple Siri в своята система Chevy MyLink.
(Снимка: Стив Феч от Chevrolet) 

В режим Eyes Free Siri не принуждава iPhone да осветява екрана и ще отговаря на прости въпроси, които не изискват препратка към уеб страница.

„Така изпълняваме нашето обещание, дадено на потребителите на малки коли. Chevrolet обяви, че функцията Siri Eyes Free ще е налична в моделите Spark и Sonic доста преди това да се случи в луксозните ни марки, каза Кристи Ланди, маркетинг директор на Chevrolet за малките модели. - Безопасна, лесна, надеждна и портативна свързаност е водещ приоритет на нашите потребители и Siri допълва съществуващите способности на MyLink, за да помогне на шофьорите", добавя той.

Macworld, Великобритания 

ЕТИКЕТИ:
ChevroletSiri
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас