Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Киберсигурност
23 ное
2012
 
 

InfoWatch: $2 млрд. е загубил финансовият сектор от изтичане на данни през H1'12

3510 прочитания

Над $2 млрд. е била общата директна загуба на финансовите организации в глобален план само през първата половина на 2012 г., според доклада „Data Leaks in the Financial Services Sector: January – June 2012“ на InfoWatch Research Center. За този период са били компрометирани повече от 2 млн. записа, съдържащи както финансови, така и лични данни на клиенти и служители.

InfoWatch Research Center, който е част от InfoWatch Group, от 2006 г. насам събира информация за „всички публично обявени инциденти, свързани със злонамерени или нехайни действия, които са довели до изтичане на данни в различни финансови институции“, твърдят от изследователския център.

Въпреки че се наблюдава спад в изтичането на информаци, процентът на пробивите в сферата на финансовите услуги остава стабилен 5%-7%, казват от InfoWatch Research Center. До 60% от изтичанията са били свързани с финансова информация, а само 8% – с лични данни. „По този начин секторът на финансовите услуги оформя уникална ниша по отношение на ИТ сигурността. В други сектори персоналната информация съставлява средно 87,8% от изтеклите данни“, коментираха от изследователския център.

Освен това от InfoWatch Research Center изтъкват, че този сектор страда повече от нарочни пробиви (37%), отколкото други сектори (20%). А 41,7% от изтичанията при доставчиците на финансови услуги се случват при бекъп копията на информация. „Банките успяват да се борят с изтичанията през „традиционните“ канали – имейл и Интернет – основно с помощта на решения за киберсигурност. От друга страна, високият процент на нарочни изтичания показва, че контролът на каналите е недостатъчен. Необходимо е да се разбере къде и как корпоративните данни се движат, както и нивото на конфиденциалност. За съжаление, нескъпите масови решения тук неприложими в мнозинството от случаите“, коментира Александър Заровски, ръководител на международното бизнес развитие в InfoWatch.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас