Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | HDD и SSD
22 ное
2012
 
 

Transcend обяви ултрабързи твърдотелни дискове ESD200

Моделите от серията ESD200 поддържат USB 3.0 и 256-битово AES криптиране.

8230 прочитания

Нова серия портативни твърдотелни дискове ESD200 пусна на пазара Transcend Information, като серията разчита на високоскоростния интерфейс USB 3.0. Компактни и леки, SSD моделите от серията ESD200 предлагат реално постижими скорости на пренос до 260 MB/s, като по този начин осигуряват подобрена работа на мобилното съхранение на потребители, които имат нужда от високоскоростен пренос на данни, твърдят от производителя.

Transcend ESD200 се предлага във варианти 128GB и 256GB

Чрез връзката USB 3.0 дисковете ESD200 постигат скорост от 260 MB/s при четене и 225 MB/s при запис, което означава, че прехвърлянето на цял DVD филм с обем 4,7 GB става само за 15 секунди. Обратната съвместимост с USB 2.0 гарантира, че потребителите могат да ползват ESD200 и с компютри, които не поддържат USB 3.0.

„Заради липсата на движещи се части флаш моделите ESD200 SSD работят тихо и не се загряват, освен това могат да издържат на удари и вибрации, твърдят от Transcend. - Тъй като ползват технологията на твърдотелното съхранение, тези дискове са не само надеждни и издръжливи, но и много по-малки и леки от традиционните твърди дискове. С размер на кредитна карта те са подходящи за ежедневно носене в джоба, а включената кутийка предпазва гладката външна повърхност на устройството от надраскване", допълват от компанията.

Компанията предлага и безплатно сваляне на своята програма за управление на данни Transcend Elite, която помага на потребителите да изпълняват лесно задачи като архивиране, защита на конфиденциална информация чрез 256-битово AES криптиране и др. Бутонът за автоматично архивиране „One Touch" дава възможност за моментално архивиране и синхронизиране на данните с ноутбука или настолния компютър на потребителя, гарантирайки, че важните данни за надеждно съхранени на вторично резервно място, обясняват от Transcend.

Новата серия ESD200 SSD се подава за $239 за модела с капацитет 128GB и $429 за варианта с капацитет 256GB. Всички модели се продават с 3 годишна гаранция, твърдят от производителя. 

CW/Б

ЕТИКЕТИ:
TranscendSSDESD200
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас