Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Системи и решения
21 ное
2012
 
 

Microsoft внедри банков софтуер на Еxperian заради SEPA

Решението за анализ и съвместимост на банковите данни Bank Wizard Global на Experian гарантира, че платежните системи и операции отговарят напълно на изискванията на SEPA

4654 прочитания

Microsoft вече използва за разплащателните си системи решението Bank Wizard Global на досатавчика на информация, аналитични решения и маркетинг услуги Еxperian. Инсталацията ще позволи на редмъндския гигант да валидира ефективно банковата информация и да осигури точни и навременни разплащания в рамките на международната си търговска мрежа.

Съгласно новите правила за Единна европейска платежна зона (SEPA), използването на международен номер на банкова сметка (IBAN) за уникална идентификация на банката и разплащателните сметки на бенефициентите скоро ще станат задължителни за всички международни и вътрешни транзакции в евро. Затова и големи корпорации, като Microsoft, проактивно внедряват решения и продукти, които да гарантират пълна съвместимост с новите изисквания, коментираха от Еxperian.

Покритието на SEPA

Банковият софтуер Bank Wizard Global валидира банкови сметки за Microsoft на територията на 228 страни и преобразува данните в необходимия формат за коректното извършване на всяка транзакция. Това гарантира плавно, навременно и успешно изпълнение на плащания при поддръжка на множество разплащателни механизми от различни банкови клонове и доставчици на услуги, обясниха от Еxperian.

Софтуерът ще позволи на Microsoft да конфигурира правилно информацията за банковите сметки във формат по стандарта IBAN, като гарантира, че разплащанията в евро ще са напълно съвместими с новите изисквания далеч преди февруари 2014 г., когато е крайният срок за въвеждане на SEPA.

„Банковият софтуер Wizard Global дава възможност на Microsoft да предостави бързо и ефективно обслужване на вендори и партньори като валидира точността и навремеността на разплащанията от самото начало. Решението осигурява на компанията спокоствието за това, че платежните й системи са напълно съвместими със SEPA“, коментира Джонатан Уилямс, Директор „Стратегически разплащания“ в Experian.

„Администрирането на търговски мрежи с глобално покритие може да бъде сложна задача – каза Колин Кер, мениджър „Индустриални решения“ в отдел „Международни финансови услуги в Microsoft. – Разплащанията в подобни структури трябва да бъдат осъществявани по навременен и надежден за всички участници начин, независимо от тяхното местоположение. Решението на Experian, базирано на Microsoft технология, спомага за минимизиране на тази сложност и подобрява нивото на обслужване, като позволява навременно и коректно обслужване на всички разплащания.“

Единната зоната за плащания в евро обхваща държавите-членки на Европейския съюз и Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия и Швейцария. Основните цели на SEPA са свързани с установяването на единни схеми на общоевропейско ниво за платежни инструменти (кредитни преводи, директни дебити, картови плащания), мобилни и електронни плащания и е-фактуриране чрез преодоляване на технически, правни и търговски бариери, произтичащи от различните платежни практики в отделните страни. Това ще доведе до трансформиране на силно фрагментираната инфраструктура на малки плащания и многообразието от платежни инструменти в единна зона за плащания в евро, като по този начин ще се повиши сигурността на плащанията и ще се увеличи цялостната ефективност поради икономии от мащаба. Потребителите ще извършват плащания в евро в Европа така лесно, сигурно и ефективно, както плащанията в рамките на своята държава.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас