Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Информационно общество
20 ное
2012
 
 

13 приемни семейства са получили финансова подкрепа от Мтел

Около 300 са желаещите да станат приемни родители от началото на годината

3057 прочитания

13 приемни семейства получават допълнителна финансова подкрепа по програмата „Приеми дете. Създай бъдеще" на Мтел, съобщиха от оператора. В тях са настанени 14 деца на възраст от 2 месеца до 16 години. От тях три са с увреждания, а едно семейство е поело грижата за две сестричета, добавят от Мтел. По данни на Агенцията за социално подпомагане от началото на годината до момента желаещите да станат приемни родители са близо 300.

Паричната помощ, която Мтел предоставя на първите 100 утвърдени приемни семейства, кандидатствали през 2012 г., е в размер на 100 лева месечно в продължение на една година. Два пъти повече се дава на родители, приели в дома си дете с увреждания. Семействата, поели грижата за братчета и сестричета, също получават 200 лева на месец, като средствата за тях се осигуряват от служителите на телекома, обясняват от Мтел.

Общият брой на утвърдените семейства в страната е 1291, а за периода 1 януари до 30 септември 2012 г. броят им е 269. От тях 45 са доброволни, а 106 - професионални. Броят на настанените деца за същия период е 225.

„Приемната грижа е възможност за децата, лишени от грижите на собствените си родители, да израснат в среда, близка до семейната, да усвоят социални модели на поведение и да развият своя потенциал за независим живот. Развитието на „социалната услуга", като алтернатива на институционалното отглеждане на деца, е изключително важен елемент от реформата на настоящата система", коментират от оператора.

Партньори на проекта „Приеми дете. Създай бъдеще" са Министерство на труда и социалната политика, Национална мрежа за децата, Български дарителски форум и Държавна агенция за закрила на детето. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас