“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
15 ное
2012
 
 

‘ћ» на —” ще разработва програми за е-форми на дистанционно обучение с проект по ќѕ–„–

ѕроектът ще предостави възможност за разработване на пет програми за дистанционно обучение с преимуществено използване на електронни форми на обучение.

6236 прочитани€

»зпълнението на проект “–азработване на програми за електронни форми на дистанционно обучение във ‘акултет по математика и информатика” по договор є BG051PO001-4.3.04-0018 започна във ‘акултета по математика и информатика на —офийски€ университет. ѕроектът се осъществ€ва с финансовата подкрепа на ќперативна програма „–азвитие на човешките ресурси”, съфинансирана от ≈вропейски€ социален фонд на ≈—. ‘инансовата помощ е в размер на 627 609,14 лв. Ќачалото на проекта е 26 октомври 2012 г., а продължителността е 24 месеца.

ќбщо 50 проекта са одобрени за предостав€не на безвъзмездна финансова помощ, по схема BG051PO001-4.3.04 „–азвитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на висшето образование” на стойност 29 974 261,87 лв. ƒруги 7 проекта са в резервите.

ѕроектът на ‘ћ» ще предостави възможност за разработване на пет програми за дистанционно обучение с преимуществено използване на електронни форми на обучение – една за ниво бакалавър (»нформатика) и четири за ниво магистър ( омпютърни науки, »нформационни системи, –азпределени системи и мобилни технологии, “еори€ на обучението по математика и информатика). ўе бъде започната процедура за т€хното акредитиране.

ўе бъдат разработени поне 60 курса или модула за обучение на студенти в електронна форма на дистанционно обучение. ѕоне 40 от тези модули и курсове ще бъдат проведени в рамките на периода за изпълнение на проекта. ќт ‘ћ» на —” очакват в тези курсове и модули да се включат поне 1500 студента. ќт т€х се очаква поне 1000 студента да завършат успешно поне един модул или курс.

ќтделно ще бъдат разработени три различни курса за обучение на възрастни за прилагане на електронна форма на дистанционно обучение – един за преподаватели, един за представители на администраци€та, и един за представители на техническото и програмно поддържане на системите за електронно обучение. ¬ тези курсове се очаква да се включат поне 80 преподаватели, 10 представители на администраци€та и 10 специалисти, планирани да бъдат ангажирани с техническото и програмно поддържане на системите за електронно обучение. ќт т€х очакваме успешно да завършат курсовете поне 65 преподаватели, 8 представители на администраци€та и 7 специалисти.

¬ъв ‘ћ» при —” "—в.  лимент ќхридски" ще бъде създаден ÷ентър за обучение през цели€ живот, който ще поеме рол€та за подпомагане на електронните форми на дистанционно обучение във ‘ћ» след завършване на проекта.

¬ рамките на проекта ще бъдат усъвършенствани и интегрирани 4 налични системи, прилагани за управление и провеждане на електронни форми на дистанционно обучение.

ўе бъдат проведени две международни конференции и два национални семинари за обм€на на опит по прилагане на електронните форми на дистанционно обучение.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—ергей Ѕелоусов, Acronis: ќтвар€ме развоен център в —офи€—ергей Ѕелоусов, Acronis: ќтвар€ме развоен център в —офи€

—ингапурски€т специалист в областта на архивирането, възстанов€ването и защитата на данни създава свой гол€м инженерингов център в —офи€, в който до 2-3 години тр€бва да работ€т над 200 високовалифицирани специалисти. “ова об€ви главни€т...

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас