Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
14 ное
2012
 
 

Асоциацията на бизнес клъстерите в България – с ново ръководство и нови членове

Петър Статев, председател на ИКТ Клъстер, единодушно бе избран за председател на Управителния съвет на АБК, а Петър Белев от Български клъстер „Телекомуникации“ е новият председател на Контролния съвет на асоциацията.

5143 прочитания

Промяна в броя и състава на Управителния и Контролен съвет на Асоциацията на бизнес клъстерите в България (АБК) беше гласувана на Общото събрание на организацията, което се проведе на 8 ноември 2012 г. в София. Петър Статев, председател на ИКТ Клъстер, единодушно бе избран за председател на Управителния съвет на АБК, а Петър Белев от Български клъстер „Телекомуникации“ е новият председател на Контролния съвет на асоциацията.

Шест клъстера бяха приети за редовни членове в АБК - Български клъстер „Телекомуникации“, ИКТ клъстер Пловдив, Индустриален клъстер „Електромобили“ (ИКЕМ), Клъстер за здравен туризъм България и Клъстер „Микроелектроника и индустриални електронни системи“. Асоциирани членове на асоциацията станаха БЕК – Български екологичен клъстер и Клъстер „Пловдив – древен и съзидателен“ и Български Консорциум на производителите на висококачествени вина „Тракия“.

Представители на държавната администрация бяха гости на събранието - Димитър Миленков, представител на Президентството на Република България, Кирил Гератлиев, главен директор „Европейски фондове за конкурентоспособност“ и експерти от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Новото ръководство на Асоциацията на бизнес клъстерите и Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в лицето на господин Гератлиев изразиха готовност за интензивен диалог с цел стимулиране развитието на клъстерите в България и създаването на устойчива клъстерна политика.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас