Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
05 ное
2012
 
 

Кралят на Швеция посети строящ се център за данни на Facebook

4625 прочитания

Кралят на Швеция Карл XVI Густав е посетил новостроящия се център за данни (ЦОД) на Facebook в град Люлео, който се планира да бъде пуснат в действие през 2013 година. Според мнението на шведската администрация присъствието на Facebook ще повиши привлекателността на Люлео като място за изграждане на центорве за данни. Този град се намира в североизточната част на Швеция, той е главен административен център на лен Норботен и на едноименната община Люлео.

Доставчиците на системи за съхранение на данни EMC и Fusion-IO вече са открили местни офиси, като най-вероятната причина е да поддържат сторидж нуждите на Facebook. Международната строителна агенция NCC, имаща опит от строителство на ЦОД-ове, също е създала в Люлео специално подразделение.

Ние навлизаме в нова, цифрова индустриална епоха, като очакваме увеличване на положителния ефект от присъствието на Facebook тук, каза Карл Петерсен, кмет на Люлео.

Новият център за данни в града ще бъде първия обект на компанията извън пределеите на САЩ, поддържащ глобалния ръст на потребителите на социалната мрежа. На първия етап 27000 квадртатни метра ще бъдат завършени в края на тази година и ЦОД-а ще започне работа през първата половина на 2013 година. Местното прохладно време ще позволи на Facebook да използва външния въздух за охлаждане на десетки хиляди сървъри, които ще заемат своите места в новите помещения в кампуса.

Присъствието на Facebook, вероятно ще повиши статута на Технологичния университет в Люлео, който е разположен на 750 метра от новия център за данни. Самото учебно заведение преживява период на наплив на студенти. Няколко курсови програми, ориентирани към ИТ инженеринг, са удвоили числото на желаещите.

Град Люлео се намира в североизточната част на Швеция, той е главен административен център на лен Норботен и на едноименната община Люлео. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас