“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
30 окт
2012
 
 

Ѕългарските »“ фирми търс€т основно програмисти и техници по поддръжка

7381 прочитани€

¬ъзможностите за работа и стаж в сектора на информационните и комуникационните технологии продължават да се увеличават. “ова може да се заключи от седмото издание на "ƒни на кариерата" в “ехнически университет —офи€ (“”), което се провежда днес и утре (24.10) на територи€та на висшето училище. —ъбитието се организира от  ариерни€т център на “”.

ѕо време на изложението посетителите имат възможност да се срещнат с работодатели от различни фирми, които да ги запозна€т с дейността си, свободните работни места, стажантски позиции и стипендиантски програми. Ќе се изисква предварителна регистраци€ за участие.

„аст от фирмите изложители са Siemens, "»нтегрейтид микро-електроникс Ѕългари€", VM Ware, "ћелексис", "—офтуер ј√ дивелъпмънт", HP, "е омера", Cisco, "ѕроксиад", "ћайкрософт ƒайнамикс", "—айтел" и други.

Ќай-предлаганите работни позиции са за PHP, Java и уеб програмисти, както и за поддръжката на сървъри и мрежи. »нтересна отворена позици€ има компани€та "»нтегрейтид микро-електроникс Ѕългари€", ко€то е специализирана в областта на автомобилната индустри€. “€ търси електронен дизайнер, който да се присъедини към екипа им в отдел "јвтоматизаци€". Ќационалната електрическа компани€ "Ќ≈  ≈јƒ" за момента пък търси основно хидро- и електроинженери.

—тажантските програми също не са малко. ѕовечето от т€х обаче започват в началото на другата година или през пролетта. “е обикновено са платени, като продължителността им варира от три месеца до една година. –аботодателите са единодушни, че стажовете са с цел да обучат младите специалисти, които да останат на работа при т€х. ћалко са компаниите, които имат фиксирани програми и не дават шанс на стажантите си за дългосрочен ангажимент.

ѕълната стати€ може да откриете на Karieri.bg.  ариерната зона на Computerworld.bg е партньор на  ариерен клуб: » “, който ще стартира на първи ноември т.г.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас