Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
23 окт
2012
 
 

Mтел обяви, че оптиката й покрива почти 1 милион домакинства

Компанията продължава да развива GPON базираната си оптична инфраструктура.

3870 прочитания

Около един милион домакинства в България вече имат достъп до високоскоростен интернет през оптичната мрежа на Мобилтел, заявиха от оператора. Компанията допълва, че тази мрежа се изгражда с помощта на технологията GPON и затова може да предостави свързаност на клиентите до над 2 Gbps.

„Освен услуги с много по-високи скорости спрямо тези, предоставяни по друг вид кабел, технологията на Мтел позволява свързаност до всеки абонат във всяка крайна точка – домакинство или офис. Това гарантира и значително по-високо качество на предоставяните услуги в сравнение с конкурентните предложения", твърдят от телекома, който започна да развива GPON технологията след придобиването на пионера в тази област у нас Спектър Нет. Другият придобит софийски телеком Мегалан предпочиташе да изгражда активни FTTx мрежи, но в момента всички нови инсталации се правят чрез по-перспективната, според Мтел, пасивна GPON. Тази тенденция се засили след придобиването на великотърновския оператор Evo.bg.

От Мобилтел добавят, че абонатите на оптично базираните услуги могат да ползват всички свои любими приложения едновременно – да свалят филми и музика, да общуват с близките си, да сърфират в сайтове и социални мрежи, да гледат HD и 3D канали, без това да се отрази на качеството.

„Предимствата на GPON технологията клиентите могат да усетят и с трите пакета „Повече за теб", заявяват от Мтел. Най-атрактивният пакет S предоставя на потребителите оптичен интернет, цифрова телевизия и мобилна тарифа, а и устройство по избор – 32-инчов LCD телевизор, лаптоп или смартфон. Цената на този пакет е 29,9 лв. на месец.

Градовете, в които Мтел осигурява оптично покритие, са София, Бургас, Варна, Шумен, Пловдив, Велико Търново (и близките населени места), Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Стражица и Павликени. 

CW/Б

ЕТИКЕТИ:
МтелGPON
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас