Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
22 окт
2012
 
 

Vivacom вече има оптична мрежа в Пловдив и Бургас

В основните райони на двата града вече са реално достижими скорости от 100 Mbps, твърдят от телекома.

4243 прочитания

Vivacom е разширила покритието на оптичната си мрежа в още два града, като от този месец телекомът започва да предлага 100 Mbps интернет на жителите на Бургас и Пловдив. Компанията е изградила необходимата инфраструктура в основните райони на двата града, а до края на 2013 г. оптиката ще покрие около 70% от домакинствата там, заявиха от Vivacom.

Според съобщението на телекома, мрежата му осигурява 1 Gbps реална скорост до всеки вход. Това „позволява на клиентите да получат заявените от тях 100 Mbps скорости на пакета, без те да бъдат споделяни с други потребители, твърдят от оператора. - В момента Vivcom предлага специална пакетна оферта за интернет и телевизия (DUO: Net + TV) на цена 15,8 лв. на месец за целия срок на договора."

Плановете за оптичен достъп VIVACOM FiberNet дават възможност за избор на скорост между 15 и 100 Mbps, като цените им варират съответно от 14,8 до 39,8 лв. с ДДС. В пакетите е включен и безплатен Wi-Fi рутер, лицензиран пакет за антивирусна защита NOD 32, възможност за заявка на безплатни статични IP адреси и пощенска кутия с размер 500 MB. "Компанията осигурява денонощна техническа поддръжка на кратък номер 123 и безплатна инженерна инсталация", добавят от телекома. За нуждите на бизнес абонатите е предвиденo и уеб пространство за хостване на данни и приложения в размер на 5 GB.

При представянето на услугата FiberNet в средата на 2011 г. Бернар Москени, СЕО на Vivacom, обяви, че компанията планира да осигури оптичен достъп на 1 млн. домакинства до края на 2014 г. За тази цел бяха предвидени част от инвестициите на стойност 600 млн. лв., предвидени за 3-годишния период. 

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас