Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Системи и решения
18 окт
2012
 
 

Глобал консултинг – с фокус върху Informatica

5100 прочитания

Констанца Григорова, Computerworld България

“Ако за нас 2011 г. беше успешна, то това се дължеше на реализираните големи сделки с Informatica”, заяви Димитър Джендов, управител на Глобал консултинг по време на втория технологичен ден на Informatica, организиран от родното дружество на 16 октомври.

Димитър Джендов, управител на Глобал консултинг

“През последните 2-3 години основният ни фокус е върху партньорството с Informatica – водещ доставчик на софтуер за интеграция на корпоративни данни, посочи Джендов - От една година имаме обособен екип от експерти, който се занимава с целия цикъл от процеси по проекти, свързани с внедряване на продуктите на Informatica – предпродажбена подготовка, продажби, следпродажбено обслужване.”

Тиери Одо, старши консултант “Продажби” за пазарите в региона на Европа, Близкия Изток и Африка

За първи път тази година освен специализирана конференция, посветена на на Informatica, Глобал консултинг организира и технологични дни. Това е събитие, насочено към технически ориентирани специалисти, и те могат не само да видят стандартните презентации, но и да се запознаят на живо с технологията, да опознаят методите на работа с платформите, да осъзнаят преимуществата и да получат полезна помощ и съвети от експертите на Глобал консултинг.

Informatica е платформа, която е насочена към голям обем данни. Продуктът включва от стандартната интеграционна платформа до функции като възможност за работа с голям обем кратки съобщения, които се изпращат изключително бързо, с т.нар. управление на комплексни събития, с качество на данни, с управление на ключовите бизнес данни (master data management), които могат да бъдат използвани при големи обеми от данни при клиентите.

“Едно от най-новите приложения на платформата на Informatica e динамичното маскиране на данни (dynamic data masking), или възможността да се “маскират” чувствителните данни от съображения за сигурност на информацията. Този процес осигурява при дедупликацията на ключови за бизнеса и чувствителни данни, те да се “маскират” динамично, в реално време, се създава набор от данни, който изглежда напълно реален, но всъщност файловете са фалшиви. Така единствено потребителите, които имат необходимите права за достъп, могат да използват съответната информация”, обясни Тиери Одо, старши консултант “Продажби” за пазарите в региона на Европа, Близкия Изток и Африка. Този метод спестява много разходи и решава бързо и ефективно проблема с безконтролното натрупване на данни в организациите. Много ценно предимство на технологията е защитата на личната и чувствителната информация при поддръжката на офшоринг, аутсорсинг и облачно-базирани инициативи. Функциите за динамично маскиране на данни са в процес на въвеждане в голям телекомуникационен оператор в Европа, поясни Одо.

Одо заяви, че Глобал консултинг е единственият дистрибутор на Informatica за региона. Партньорството е факт от 2005 г. “Ние възприемаме партньорите си като вътрешни хора и извършване обмяна на знания. Те имат достъп до всички вътрешни обучения, сесии за обмен на опит и идеи, и др.  Партньорите ни от Глобал консултинг са много добре подготвени в области като интеграция на данни и управление на жизнения цикъл на информацията”, поясни Одо.

Сред най-новите клиенти на Informatica в България от тази година е голям телекомуникационен оператор, чийто склад за данни (data warehouse) е се зарежда с помощта на Informatica. Наскоро компанията е лицензирала и продукта Data Quality.

Голяма банка в България използва инструмента за управление на жизнения цикъл на информацията (information lifecycle management) на Informatica. Сега складът за данни на кредитната институция е облекчен от купища стари данни, които не са й нужни, като се гарантира и по-високо качество на продукционната среда и по-лесен бекъп. Изпълнението на проекта е започнало през миналата година, но внедряването приключва през 2012 г.

Глобал консултинг има и множество демонстрации при клиенти, които разрешават от една страна интеграция, а от друга – комуникация бизнес-към-бизнес (b-2-b), качествено и бързо прехвърляне на различни формати по различен начин, онлайн обмен на данни и др.

“Бизнесът ни се развива добре. Стараем се да повишаваме квалификацията на служителите си, и мисля, че успяваме. Освен партньорството с Informatica, имаме и такова с EMC, Sybase, Sterci SA. Имаме и много добре изградена система за поддръжка на Cisco оборудване в България по силата на договор с Unisys и British Telecom. Всички банки в България са наши клиенти, защото ние поддържаме Cisco инсталациите за Reuters. Във всички големи международни фирми имаме инсталирано и поддържано Cisco оборудване, така че в тази насока се развиваме много добре”, изтъкна Джендов.

Плановете на ръководителя на Глобал консултинг включват на първо място борба с кризата. “Ако прогнозите ни за ръст на бизнеса се сбъднат, ще назначаваме още хора, в чието обучение ще инвестираме, и ще се развиваме много активно”, каза Джендов.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас