Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
13 окт
2012
 
 

Започна новият сезон на националния конкурс по програмиране CodeIT

Финалът ще бъде през месец май 2013 г. и ще се състои под патронажа на Президента на Република България.

2955 прочитания

На 12 октомври започна новият сезон на националния конкурс по програмиране CodeIT. Първи задочен кръг е от типа "маратон" и включва една задача, при която всеки участник трябва да достигне възможно най-доброто решение спрямо останалите състезатели до началото на ноември. Партньори на кръга са Институтът по математика и информатика към БАН и Американската фондация за България.

Националният конкурс по програмиране CodeIT се организира от софтуерната компания Мусала Софт и при провеждането му партнират неправителствени и държавни организации, ИТ фирми и отделни личности. Всеки кръг е свързан с партньорството на различни спонсори и патрони. Патрони в състезанието са Факултетът по математика и информатика към Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Институтът по математика и информатика към БАН, Факултетът по компютърни системи и управление на Технически университет-София, Майкрософт, фондация „Еврика“, Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация на софтуерните компании и др.

При провеждането на шестте задочни кръга на най-добрите млади таланти по информатика в различните етапи на състезателната лига ще бъдат раздадени около 20 награди. През месец май 2013 г. под патронажа на Президента на Република България предстои провеждането на финалния присъствен кръг и официално награждаване на най-добрите през сезона. Победителят ще получи и специална награда - приключение по избор от организаторите Мусала Софт.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас