Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
11 окт
2012
 
 

С CellumPay смартфонът се превръща в интелигентен портфейл

Приложението CellumPay може да бъде изтеглено безплатно от онлайн магазините, предлагащи мобилни приложения за съответните операционни системи на умните телефони.

4968 прочитания

Само 6 месеца след откриването на първия си офис в София, Целум България (Cellum Bulgaria) вече има готовност да стартира услугите на компанията, които ще превърнат смартфона си в „интелигентен портфейл".

Доставчикът на нова услуга в областта на мобилните разплащания Целум България обяви официално новината на 11 октомври. С изтеглянето и регистрирането на клиента в CellumPay, последвано от регистриране и активиране на банковата си карта, потребителят ще имат достъп до три основни групи услуги – презареждане на предплатени карти, пазаруване през сайтове на е-търговци, и разплащания чрез QR код. Плановете са обхватът от предлагани услуги да бъде разширяван динамично.

Cellum Pay стартира в партньорство с MasterCard и включва марката MasterCard Mobile.

Приложението CellumPay може да бъде изтеглено безплатно от онлайн магазините, предлагащи мобилни приложения за съответните операционни системи на умните телефони. Технологията е съвсем различна от безконтактното плащане посредством смартфони с известните NFC (Near field communication) чипове, основани на радиочестотна комуникация.

Целум България е акционерно дружество създадено през 2011 г. съвместно Корпоративна търговска банка и унгарската компания Cellum Global Corp. Водещата унгарска компания Cellum започна международното си разширяване през 2010 г., създавайки дъщерни фирми в България, Албания и Австрия и е в процес на преговори с бъдещи международни партньори.

Сред основните характеристики на “Целум Мобилна Карта” са, че тя може да се ползва при всеки тип карта – потребителят може да регистрира всяка EMV съвместима карта, активирана за Интернет плащания. Друга особеност е, че една карта може да се регистрира много пъти на различни апарати, както и един смартфон може да съдържа неограничен брой карти според желанието на клиента. “Целум Мобилна Карта” ще може да се използва от всяка банка. При системата за мобилни разплащания CellPay за ползване на приложението е необходима регистрация, при която се въвежда номера на платежната карта. Сигурността както на системата, така и на картата, се гарантира чрез запазване само на половината чувствителни данни в смартфона, а другата половина се съхранява отдалечено в централната база данни. Двете половини данни се събират единствено в процеса на плащане от страна на крайния потребител. Предимство за крайния потребител е, че няма да се налага подписването на нов договор с банката или мобилния оператор.

Cellum е първата фирма за мобилни разплащания в региона, отговаряща на най-високия стандарт за сигурността на водещите международни компании, тъй като е сертифицирана по стандарта PCI DSS.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас