Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
04 окт
2012
 
 

Panasonic праща прането ви... в облака (видео)

На най-голямото изложение за електроника в Япония Panasonic показа своя линия умни уреди.

6017 прочитания

Panasonic показва най-новите си домакински електроуреди на изложението за електроника Ceatec, като всичко – перални машини, хладилници, готварски печки, са свързани към Интернет.

Компанията представи цял поток от „смарт уреди" тази година, като всички ползва смартфони за връзка за връзка с онлайн услуги. Тази цяла линия е показана на Ceatec, най-голямото изложение за електроника в Япония.

Вижте слайдшоу от новите продукти на Panasonic

Първите усилия на Panasonic да пренесе своя печеливш бизнес с домашни електроуреди в модерната епоха имаха смесени резултати. Продуктите за готвене на компанията, които включват микровълнова фурна, която може да сготви на пара храната, и усъвършенстваната тенджера за ориз, взаимодействат с онлайн услуга за менюта, а настройките им за готвене могат да бъдат избрани според ястието, предпочитано от потребителя.

Данните от нейните кантари, крачкомери и уреди за следене на сърдечния ритъм могат да бъдат качени и съчетани онлайн, предоставяйки фитнес графики и история на записите за здравните показатели. Всичко работеше идеално при демонстрациите на изложбения щанд, но услугите са ограничени само до устройства на Panasonic.

В други случаи „умните" функции бяха сякаш „пресилени". Перална машина може да бъде настроена според специфичния перилен препарат, избран от онлайн база данни, а хладилник следи колко пъти е била отваряна вратата всеки ден.

Продуктите взаимодействат през „Panasonic Smart App", като това приложение служи като основен контролен панел за свързаната към мрежата част от електроуредите. Приложението предоставя и достъп до упътванията и поддръжката.

Повечето продукти на компанията ползва технология NFC за взаимодействие с телефони, „същата сензорна карта", позната от много пропуски за влакове и системи за електронни плащания. Технологията е вградена в повечето японски телефони, но все още търси своето място извън страната.

Panasonic показва и климатична система, която може да бъде допълнена от Wi-Fi приспособление, а след това да бъде достъпвана отдалечено чрез смартфон. В момента единствените налични функции са проверка на настройките на климатика и включване/изключване, но това би било полезно в бъдеще, напримре при охлаждане на дома ви, докато пътувате към него през лятото.

IDG News Service, Токио 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас