Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
02 окт
2012
 
 

Vivacom надгради 3G станциите си до 21 Mbps HSPA+

Клетките на Vivacom, поддържащи до 21 Mbps, покриват 78% от населението, твърдят от компанията.

5413 прочитания

ЗG мрежата на Vivacom е надградена до по-бързия вариант на технологията HSPA, осигуряващ 21 Mbps безжична връзка към клиента. Базовите станции на оператора, които поддържат тази технология, покриват 78% от населението на България. Досега мрежата поддържаше до 14 Mbps за сваляне и до 5,74 Mbps за качване на данни.

„Новите по-високи скорости ще позволят осезаемо по-бързо получаване на данни директно на крайното устройство на клиента и ще са особено полезни при изпращане и получаване на големи файлове в движение, както и за потребители, които искат да гледат HD видео през мобилните си устройства, коментират от Vivacom. - Те ще са достъпни за всички клиенти, които използват тарифните планове за пренос на данни Traffic Unlimited M, L и XL, както и пакетите с неограничени мобилен Интернет +Data Unlimited M, L и XL с техните гласови SIM карти", добавят от Vivacom.

3G мрежата на телекома покрива 98,71% от населението и 92,08% от територията на страната. Според финансовите резултати на компанията за първото шестмесечие на 2012 г., клиентите на мобилните услуги на компанията са нараснали с 22% на годишна база. „Най-сериозно остава увеличението на потребителите на мобилния трафик на данни, които за първите шест месеца на 2012 г. са със 150% повече спрямо първото полугодие на миналата година", твърдят от оператора.

Другият оператор у нас, който разполага с 21 Mbps HSPA+ мрежа е М-Тел. Компанията успя да стартира търговски HSPA+ услуги още през септември 2009 г. В момента 60 на сто от мобилната мрежа на Мобилтел поддържа скорост към клиента до 42 Mbps, а останалите 40 на сто от клетъчната инфраструктура осигурява до 21 Mbps.

Мобилната 3G мрежа на Глобул е базирана на UMTS стандарта, като тези клетки осигуряват 93,38% покритие на населението. 

CW/Б

ЕТИКЕТИ:
HSPAVivacom
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас