“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | јутсорсинг
02 окт
2012
 
 

Gartner: »нди€ ще е най-бързораст€щи€т пазар на бизнес софтуер през 2011-2016 г.

ѕрез следващите н€колко години »нди€ ще се превърне и в четвърти€т най-гол€м пазар на корпоративен софтуер в региона јзи€-“ихи океан

5056 прочитани€

ѕазарът на бизнес софтуер в »нди€ ще скочи с 13,7% на годишна база през 2012 г., като общите приходи ще достигнат $3,45 млрд.»ндийски€т пазар на корпоративен софтуер ще продължи силното си представ€не и ще има общ годишен ръст (CAGR) от 14,6% между 2011 г. и 2016 г. – най-високи€т в света, об€ви Gartner.

 омпани€та за пазарни проучвани€ и анализи прогнозира, че въпреки трудните глобални икономически услови€ пазарът на бизнес софтуер в »нди€ ще скочи с 13,7% на годишна база през 2012 г., като общите приходи ще достигнат $3,45 млрд.

ќсновните двигатели на увеличението са вътрешното търсене, нарастващата зр€лост на потребителите и постепенните подобрени€ в технологиите“, коментира јсийш –айна, главен анализатор в Gartner.

ѕо този начин през следващите н€колко години »нди€ ще се превърне в четвърти€т най-гол€м пазар на корпоративен софтуер в региона јзи€-“ихи океан (APAC). ќчаква се тази година страната да допринесе с 11,4% за общите приходи на този пазар в региона, които ще бъдат $30,30 млрд., според Gartner.

 райните потребители в јзи€-“ихи океан очакват да увеличат разходите си за приложени€ и инфраструктурен софтуер, като  итай и »нди€ са най-оптимистични и са водещи в бюджетни€ ръст, следвани плътно от »ндонези€ и —ингапур“, за€ви јсийш –айна.

ќт Gartner обаче отбел€зват, че софтуерни€т пазар в »нди€ все още е сравнително малък и незр€л в сравнение с останалите водещи страни в APAC, като  итай, ко€то имаше приходен д€л от 26,34% през 2011 г.

¬исоките очаквани€ за бюджетни ръстове в »нди€ се дължат на бързоразвиващата се икономика, глобализаци€та на операциите на местните компании, преките чуждестранни инвестиции в търгови€та на дребно и авиаци€та и насто€щите инвестиции в »нди€ като дестинаци€ за аутсорсинг на клиентско обслужване. ќптимизмът относно разходите на индийските организации отраз€ва убедеността в регионалното икономическо представ€не на »нди€, както и необходимостта от по-добри технологии за ефективна конкуренци€ в по-тежката глобална среда“, коментира анализаторът.

¬ъпреки че през идните години в »нди€ приоритетно ще се харчи за софтуер за бизнес анализи, мобилни решени€, облачни технологии, решени€ за сътрудничество и социални медии, в Gartner очакват най-големи€т ръст на разходите за софтуер да е в сегментите управление на корпоративно съдържание, уеб конференции и социални платформи, CRM решени€, киберсигурност и офис приложени€.

»нди€ се радва на богато присъствие международни софтуерни и хардуерни компании, поддържани от много силна екосистема от системни интегратори, доставчици на услуги и бизнес партньори.  омбинаци€та от устойчиво вътрешно търсене, присъствие на глобални вендори и навлизане на нови малки фирми с иновативни продукти направи цалостната екосистема подход€ща за сериозен растеж“, каза анализаторът.

Computerworld »нди€

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–агу –агурам, VMware: ћногооблачните среди са основна тенденци€–агу –агурам, VMware: ћногооблачните среди са основна тенденци€

–агу –агурам е оперативен директор във VMware, отговар€щ за продуктите и облачните услуги на компани€та. ¬ интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас