Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
02 окт
2012
 
 

Обемът на продажбите на твърди дискове се възстановява

3085 прочитания

По данни на анализаторите от IHS iSuppli обемът на продажбите на твърди дискове не само се възстановява след миналогодишните наводнения в Тайланд, но през тази година ще достигне рекордни нива. Специалистите от IHS iSuppli свързват това с растящото търсене на пазара на корпоративни решения за съхранение на данни, както и с предстоящото официално излизане на ОС Windows 8 (на 26 октомври 2012 г.), което се свързва с разработката на редица нови компютри.

Продажбите на HDD носители на всички пазари ще достигнат през 2012 година 524 милиона единици, което е с 4,3% ръст спрямо резултатите от 2011 г. (502,5 млн. единици). Цените на твърдите дискове остават въпреки това високи. Според публикувани по-рано тази година прогнози от IHS iSuppli, най-рано през 2014 година продажбите трябва да достигнат до нивата, на които се отчитаха преди природното бедствие.

През четвъртото тримесечие на 2011 година, след наводненията, цената на HDD носител от среден клас бе около 66 долара, което е с 28% повече спрямо средната цена през третото тримесечие на 2011 година – 51 долара. Подобна цена продължи да се задържа и през първото тримесечие на 2012 г и падна до 65 долара през Q2’12.

Ако продажбите на твърди дискове достигнат абсолютен рекорд още през тази година, то ръстът в продажбите ще продължи и през следващата, както и вероятно през следващите 4 години. От IHS iSuppli очакват, че през 2016 година ще бъдат продадени 575,1 милиона. твърди диска.  В тези прогнози се отчитат само HDD, продавани в РС сегмента, в които IHS iSuppli включва дискове за настолни компютри, ноутбуци, дискове от корпоративен клас за сървъри и системи за съхранение на данни. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас