Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Комуникации
19 сеп
2012
 
 

Intel представи SDN платформата Seacliff Trail

4839 прочитания

По време на форума IDF 2012 корпорацията Intel демонстрира своите SDN решения (Software defined networks). На събитието, което се проведе в в Сан Франциско, Дайън Брайънт, вицепрезидент и генерален мениджър на Intel Data Center и Connected Systems Group, разказа за платформата, която ще включва в себе си комутатори и софтуери, поддържащи протокола OpenFlow.

Припомняме, че SDN означава мрежова архитектура, в която мрежовият контрол е отделен от физическата топология. Отделянето от мрежовата архитектура позволява създаване на софтуерно ниво за управление, като се използват различни модели на разпространение от тези в слоя на данните.

Обявената от Intel платформа се състои от комутатора Reference Board Trail Seacliff, създаден от компанията Fulcrum Microsystems, която Intel придоби през миналата година. Платформата се управлява от операционна система в реално време, в която от Intel са добавили технология от друга придобита компания, WindRiver, и SDN софтуерна среда на базата на Linux.

В основата на комплекса лежи следващо поколения комуникационна платформа на корпорацията, носеща кодовото наименование Crystal Forest. Обявена в началото на тази година, Crystal Forest може да осигури скорост на трансфер от  до 160 милиона пакета в секунда в Layer 3 нивото, което прави възможно предаването на хиляди файлове видео с висока резолюция на всеки възел в мрежата. SDN комутаторът включва в себе 10G/40G Ethernet комутатор от серията Intel Fm6700, 48 порта SFP + 10GbE и 4 порта QSFP + 40GbE.

Продуктът от серията Seacliff Trail с поддръжка на SDN представлява платформа за създаване на решения от други производители. Някои доставчици в момента произвеждат своите алфа тестови системи. Intel очаква, че ODM (Original Design Manufacturers) компании ще започнат да произвеждат продукти, използващи тези платформи в началото на 2013 година.
Облачната стратегия на Intel включва в себе си:

  • ИТ изисквания и открити стандарти Open Data Center Alliance (ODCA), Open Virtualization, Open Compute Project, и OpenStack;
  • Оптимизирани платформи, такава като процесорните линии Xeon и Atom;
  • Програмата Intel Cloud Builders, включваща повече от 50 разработчика.

Още един нов компонент, осигуряващ възможности за облачна стратегия се явява услугата Intel Cloud Finder, позволяваща на крайните потребители да сравнят и съпоставят решения на доставчиците на базата на критериите  безопасност, удобство, качество, достъпност и бизнес пакети.

ЕТИКЕТИ:
IntelIDFSDNOpenFlow
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас