Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
18 сеп
2012
 
 

Електромобилът Volt се сдоби с 4G

Когато 4G системата излезе на пазара данните ще бъдат прехвърляни през съществуващата услуга OnStar в колите на GM.

4280 прочитания

General Motors добави 4G свързаност в своя електромобил Chevrolet Volt, давайки възможност на пътниците да ползват Skype на пътя, да пускат филми и да проверяват неща в дома си, но не се вълнувайте много, това засега е само развоен проект.

Колата се свързва към 4G мрежата на Verizon и пътниците могат да оперират със системата на три таблета Samsung. Два 10-инчови таблета са закачени на гърба на седалките, а 7-инчов е прикрепен на таблото.

Джеф Уондъл, представител на OnStar: "Да покажем какво можем да правим през 4G връзката - да пускаме филми директно в колата през поточна филмова услуга, базирана на скоростта на 4G мрежата. Можете да се свържете с дома си през облачно базирано устройство. Много хора имат облачно базирани устройства, които свързват към термостат или осветлението в къщата. Можете да настроите параметри на тръгване и пристигане от колата си. Можете да ползвате Skype от задната седалка, да играете на Angry Birds."

Когато 4G системата излезе на пазара, вместо да се ползва 4G рутер показан тук, данните ще бъдат прехвърляни през съществуващата услуга OnStar в колите на GM. OnStar ползва клетъчна и GPS технология, за да помогне на шофьорите и при спешни случаи, и при по-общи задачи като насочването. Облачни базирани поточни услуги през OnStar връзка биха били нова функция.

Volt се продава за около $39 хиляди, но федералните и щатски инициативи в САЩ свалят тази цена на под 30 хил. Когато направих тестово шофиране на колата, бях изненадан колко пъргав бе електрическият мотор.

Volt може да измине 60-72 км с едно зареждане и след това 1,4-литров бензинов генератор може да удължи пробега с още 550 км.

Цени и пускане на пазара не бяха обявени на събитието за 4G функциите.

IDG News Service, Ник Барбър, Бостън 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас