Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Човешки ресурси
11 сеп
2012
 
 

HP ще съкрати още 2000 души

Така плановете на HP за съкращения до 2014 г. вече обхващат 29 000 души

50298 прочитания

Още до 31 октомври HP ще съкрати 12 000 душиПлановете на Hewlett-Packard за реорганизация и съкращения стават все по-мащабни. Компанията посочи в нов документ, подаден до американската Комисия по ценни книжа и обмен (SEC), че ще елиминира общо 29 000 работни позиции, а не 27 000, както бе обявено по-рано. През май тази година HP обяви, че ще съкрати 27 000 души до 2014 г., или около 8% от глобалния й персонал от 350 000 служители.

В документа до SEC пише, че HP иска да намали разходните си и да реорганизира работната си сила, за да създаде инвестиционен капацитет, да може да поддържа инициативите си за растеж и нововъведения и да направи операциите си по-ефективни.

От HP посочиха, че броят на служителите, които са решили да се възползват от тяхното предложение за ранно пенсиониране, е надхвърлил очакванията. Така още до края на настоящата фискална година, която приключва на 31 октомври, компанията ще освободи приблизително 12 000 души.

Досега не е станало публично известно колко съкратени служители ще има в различните държави. Единствено настоящият CEO на HP Мег Уитман коментира пред индийската медия Economic Times, че тамошните операции почти няма да бъдат засегнати от съкращения.

Computerworld САЩ

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас