“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ќазначени€
11 сеп
2012
 
 

GM ще назначи 10 000 »“ специалисти при инсорсинг

ѕонасто€щем HP е сред големите »“ аутсорсинг партньори на GM

16263 прочитани€

“ехнологичната реорганизаци€ на GM се ръководи от главни€ технически директор на компани€та –анди ћот, бивш CIO на Hewlett-Packard и Dell.General Motors (GM) об€ви, че ще назначи общо 10 000 »“ служители в глобален план, тъй като ще инсорсне гол€ма част от »“ дейностите си. “ова ще се случи през следващите три до пет години.

ћного от новите служители ще започнат работа в центрове за иновации. ¬се още е неизвестно колко такива центъра ще бъдат отворени, но бе об€вено, че такъв ще има в ќстин, “ексас, където ще бъдат открити 500 позиции в сферата на »“.

“ехнологичната реорганизаци€ на GM се ръководи от главни€ технически директор на компани€та –анди ћот. “ой е бивш CIO на Hewlett-Packard и Dell, а преди това прекара над 20 г. в Wal-Mart в различни »“ роли, включително CIO.

ѕланираме да променим баланса на работни€ модел през следващите три години, така че по-гол€мата част от нашите »“ дейности да се извършва от служители на GM, фокусирани върху разшир€ването на възможностите, които се разкриват пред бизнеса ни“, коментира ћот.

“ази пром€на се вижда и на сайта на General Motors, където през последните седмици се по€виха много нови об€ви за работа в сферата на »“.  омпани€та търси софтуерни инженери, бизнес анализатори, инженери в областта на съобщени€та, разработчици, тестери, планьори, инфраструктурни архитекти и др.

ѕрез последните години GM силно разчиташе на аутсорсинг компании за своите »“ процеси. Ќапример, през 2006 г. автомобилни€т гигант об€ви подписването на договори за изнас€не на »“ дейности на обща стойност $7 млрд. ќсновните изпълнители по тези договори бе Electronic Data System Corp (EDS), ко€то в миналото бе собственост на GM, но бе отделена, а през 2008 г. бе придобита от HP за $13,9 млрд.

ѕо-рано тази година HP пък об€ви, че ще преструктурира бизнеса си с корпоративни услуги и ще елиминира общо близо 27 000 работни позиции до 2014 г., като 9000 от т€х щ€ха да бъдат съкратени още до 31 октомври 2012 г. ѕрез септември обаче компани€та об€ви, че плановете й обхващат още 2000 служители, т. е. общо 29 000, като до 31 октомври тази година ще бъдат освободени 12 000 от т€х.

Ќе е €сно дали има н€каква връзка между инсорсинга на GM и плановете на HP.

Computerworld —јў

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас