“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬иртуализаци€ и облаци
04 сеп
2012
 
 

»злезе първата бета на Red Hat Enterprise Virtualisation 3.1

RHEV 3.1 поддържа виртуални машини с до 160 виртуални CPU и 2 TB RAM

3660 прочитани€

Ќасто€щите клиенти на RHEV могат през Red Hat Network да достъп€т изданието, чи€то официална верси€ ще излезе по-късно тази годинаRed Hat об€ви наличността на първата бета на Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) 3.1. ѕо-късно в друга бета ще бъдат включени и още нови функции и подобрени€ към софтуера, който представл€ва отворен виртуализационен хипервайзър с кърнъл-базирана виртуална машина (KVM) и съответни инструменти за управление за сървърни и десктоп разгръщани€.

—ред новостите в RHEV е подобрената мащабируемост – софтуерът вече поддържа виртуални машини с до 160 виртуални CPU и 2 TB RAM.

ƒруга новост е разшир€ването на съществуващите възможности за самообслужване във верси€ 3.0, така че администраторите да могат да дефинират ресурсните квоти за индивидуални потребители и групи.

—ъщо така новото издание идва с функци€та Storage Live Migration, ко€то позвол€ва на админите да намал€т времето на неактивност и да подобр€т ефективността на съхранението, като динамично мест€т дисковите изображени€ на виртуалните машини между сторидж масивите без никакво време на неактивност.

»ма и нови P2V инструменти, които дават възможност на клиентите бързо да мигрират физическите си машини във виртуални, които работ€т на Red Hat Enterprise Virtualization.

Ќасто€щите клиенти на RHEV могат през Red Hat Network да достъп€т изданието, чи€то официална верси€ ще излезе по-късно тази година.

Red Hat Enterprise Virtualization 3.0 дебютира през €нуари 2012 г

Red Hat планира да пусне и верси€ от корпоративен клас на OpenStack софтуера с отворен код за хостване на IaaS (infrastructure-as-a-service) разгръщани€. ќфициални€т дебют на продукта ще е в началото на 2013 г., а сега е налично издание за предварителен преглед, за което н€ма поддръжка.

Techworld.com

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас